Ελλαδα

Μητέρα αντίθετη με τη μάσκα στα σχολεία, θετική στον κορωνοϊό

Συμμετείχε, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, σε κατάληψη σχολείου της Πάτρας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολείο - Μάσκα
Σχολείο - Μάσκα © Eurokinissi-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο στην Πάτρα, μητέρα και εργαζόμενη σε νοσοκομείο, πολέμια της μάσκας στα σχολεία, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό

Μητέρα στην Πάτρα, η οποία φέρεται να τάσσεται κατά τη χρήση μάσκας στα σχολεία, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα. Κατά την ίδια πηγή, συμμετείχε σε κατάληψη σχολείου της Πάτρας, προκειμένου να συμπαρασταθεί σε αρνητές - μαθητές. Στο εν λόγω σχολείο φοιτά και ο γιος της.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του dete.gr, πρόκειται για  υπάλληλο νοσοκομείου της Πάτρας, η οποία υπεβλήθη σε τεστ για κορωνοϊό (ήταν ασυμπτωματική), αλλά το αποτέλεσμα του τεστ βγήκε θετικό, αφότου είχε πάει στην κατάληψη του σχολείου, γεγονός που σήμανε συναγερμό και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το patrastimes.gr, αδιέξοδη παραμένει μέχρι στιγμής η κατάσταση στο 2ο λύκειο της Πάτρας, με τους μαθητές να συνεχίζουν για δεύτερη ημέρα την κατάληψη ενάντια στη χρήση μάσκας. Οι μαθητές αρνούνται να αποχωρήσουν και να υποβληθούν σε τεστ για κορωνοϊό.

Χρήση μάσκας στο σχολείο: Τι λένε οι ειδικοί

Τσιόδρας: «Αναγκαίο κακό»

Από την πλευρά του, ο Σωτήρης Τσιόδρας χαρακτήρισε τη χρήση της μάσκας ως «αναγκαίο κακό» και εξήγησε ότι τα παιδιά θα πρέπει να δουν τη μάσκα σαν παιχνίδι και να μάθουν από τους γονείς πώς χρησιμοποιείται.

«Οι μαθητές θα πρέπει να προετοιμαστούν για τη χρήση της μάσκας από το σπίτι» είχε πει, καλώντας τους γονείς να μη μεταφέρουν άγχος στα παιδιά.

Ο κ. Τσιόδρας είχε προτείνει μάλιστα ένα «διάλειμμα μάσκας» στα σχολεία ώστε τα παιδιά να μπορούν να την αφαιρούν έστω και για λίγο.

«Μπορεί να απαιτηθούν άλλες μορφές διδασκαλίας αν αλλάξουν τα δεδομένα και θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα. Η αναστολή λειτουργίας των σχολείων δεν έχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά στη διασπορά του ιού» ανέφερε.

Σύψας: «Mάσκα στα σχολεία για όλο το έτος»

Ο κ. Σύψας προχώρησε σε διευκρινίσεις επί της χρήσης μάσκας από τους μαθητές και συγκεκριμένα είπε: «Στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό η μάσκα θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, δεν θα πιεστούν πολύ τα παιδιά. Θα τη βγάζουν τα παιδιά στο διάλειμμα για να μην κουράζονται, ενώ το διάλειμμα γίνεται σε ανοιχτό χώρο, και η τάξη δεν θα αλληλεπιδρά με τις άλλες, θα είναι ένα κλειστό σύστημα».

Σχετικά με τις ανακοινώσεις του ΠΟΥ για τη μάσκα σύμφωνα με τις οποίες δεν είναι απαραίτητη στα παιδιά κάτω των έξι ετών, ο κ. Σύψας ανέφερε ότι «ο ΠΟΥ όταν έβγαλε αυτά τα στοιχεία, ανέφερε ότι δεν στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα, και ότι αποτελεί τη γνώμη τους. Σεβόμαστε τον ΠΟΥ, αλλά έχουμε και εμείς γνώμη». 

«Γι' αυτό ανοίγουν τα σχολεία. Τα παιδιά είναι η πιο ασφαλής ομάδα ηλικιακά. Δύσκολα κολλάνε και δύσκολα μεταδίδουν τον ιό. Τις μάσκες τις φοράμε για να μην υπάρχει διασπορά του ιού. Προστατεύουμε τον εαυτό μας και τα άλλα παιδιά».

Γώγος: «Ασφαλής η χρήση της μάσκας»

Διαβεβαιώσεις ότι η μάσκα είναι ασφαλής έχει δώσει και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος.

Τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, ο κ. Γώγος είπε:

«Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από τη χρήση μάσκας στα παιδιά παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις, κυρίως σε διάφορες παθήσεις του νευρομυϊκού συστήματος ή σε διαταραχές συμπεριφοράς ή βαριές αναπνευστικές παθήσεις που επιβάλλουν κι άλλα μέτρα, όπως το παιδί να χρειαστεί να μην πάει σχολείο. Οι περιπτώσεις αυτές υπάρχουν στον ΕΟΔΥ, τις ξέρουν οι δάσκαλοι».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ