Ελλαδα

Βατόπουλος: Η κατάσταση μπορεί να εξελιχθεί πολύ άσχημα

«Γι' αυτό προτείνεται να αυστηροποιηθούν τα μέτρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τεστ κορωνοϊού
Τεστ κορωνοϊού © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Για τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Για την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και την ανάγκη αυστηροποίησης των μέτρων προκειμένου αυτή η ανοδική πορεία να περιοριστεί μίλησε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Θα μπορούσε να εξελιχθεί πολύ άσχημα η κατάσταση γι' αυτό προτείνεται να αυστηροποιηθούν τα μέτρα καθώς έχουμε αύξηση στις διασωληνώσεις και έχουμε αρκετές συρροές» εξήγησε το μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας προσθέτοντας πως «αν έχετε παρατηρήσει και στη Σερβία και στο Ισραήλ έγινε ξαφνικά η αύξηση. Και αν αυτό συμβεί είναι δύσκολο η κατάσταση να ελεγχθεί».

Ο ίδιος χαρακτήρισε και «καλό και κακό» ότι επέστρεψαν οι κάτοικοι των αστικών κέντρων σημειώνοντας ότι «το καλό είναι ότι δεν θα έχουμε μετακινήσεις στην Ελλάδα» ενώ πρόσθεσε πως:

«Η προσπάθεια είναι να περιορίσουμε τις πιθανότητες να μεταφερθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο ο κορωνοϊός χωρίς να επηρεάσουμε την καθημερινότητα του. Η μάσκα είναι ένα τέτοιο μέτρο. Η χρήση της είναι κρίσιμη καθώς η μάσκα είναι το πιο βολικό όπλο με την έννοια ότι δεν επηρεάζει την καθημερινότητα».

Στη συνέχεια, μάλιστα, εξήγησε, ότι «πάντα έχουμε πει ότι η μάσκα σε εξωτερικούς χώρους πρέπει να χρησιμοποιείται σε χώρους με συνωστισμό όπως η λαϊκή αγορά ή ένας πολυσύχναστος δρόμος» ενώ χαρακτήρισε «χρήσιμο το διαφορετικό ωράριο, χρήσιμη και η τηλεργασία όπου μπορεί να γίνει».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ