Ελλαδα

Κορωνοϊός - Σύψας: Τέλος Νοεμβρίου πιθανή αύξηση των κρουσμάτων

Τι είπε για την παραπληροφόρηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πολίτες με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας
Πολίτες με μάσκα στο κέντρο της Αθήνας © Eurokinissi/ ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Νικόλαος Σύψας εκτίμησε ότι τέλος Νοεμβρίου θα έχουμε πιθανή αύξηση κρουσμάτων και προειδοποίησε ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος.

Ο καθηγητής Νικόλαος Σύψας εκτίμησε ότι στο τέλος Νοεμβρίου θα υπάρξει πιθανή αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, προειδοποιώντας για δύσκολο χειμώνα.

«Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος γιατί θα έχουμε 2 παράλληλες επιδημίες και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η έντασή τους» είπε ο κ. Σύψας, αναφερόμενος στη συνύπαρξη κορωνοϊού και εποχικής γρίπης, καλώντας τις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν για την τελευταία.

«Σαν κοινωνία πρέπει να ετοιμαζόμαστε για το χειρότερο σενάριο και να ελπίζουμε ότι θα έρθει το καλύτερο. Υπάρχει σύγχυση τι είναι το δεύτερο κύμα. Τον χειμώνα, τέλος Νοεμβρίου, θα έχουμε πιθανή αύξηση, θα έχουμε μία επανάκαμψη της επιδημίας, αυτό θα είναι το λεγόμενο δεύτερο ή τρίτο κύμα. Κανείς δεν ξέρει πόσο έντονο θα είναι. Ο ιός το καλοκαίρι μας διέψευσε» ανέφερε ο κ. Σύψας και υπογράμμισε την ανάγκη αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης η οποία επιδεινώνει τις συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Με ανησυχεί το κίνημα» είπε για τους αρνητές της μάσκας «είναι φοβερά επικίνδυνο, η επιδημία της παραπληροφόρησης είναι το ίδιο επικίνδυνη με την πανδημία. Πρέπει να δίνουμε σωστή πληροφόρηση, να πείθουμε τους πάντες».

Σύμφωνα με τον κ. Σύψα το άνοιγμα των σχολείων «πιέζει τον δείκτη μετάδοσης επιδημίας, όμως η πίεση είναι ελάχιστη και δεν μας ανησυχεί». Κάλεσε τους γονείς να επικοινωνούν άμεσα με τον γιατρό τους αν δουν έστω και ένα σύμπτωμα στο παιδί όταν ξεκινήσουν τα μαθήματα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ