Ελλαδα

Χαρδαλιάς: Απέχουμε πολύ από ένα τοπικό lockdown στην Αττική

Μέτρα για τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς © EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι «απέχουμε πολύ από ένα τοπικό lockdown στην Αττική», επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε σε κρίσιμη καμπή.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι «απέχουμε πολύ από ένα τοπικό lockdown στην Αττική» κατά τη σημερινή (4/9) ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα μας, επισημαίνοντας ότι βρισκόμαστε σε μία κρίσιμη καμπή.

Την ίδια ώρα, αναφερόμενος στο πλήθος των κρουσμάτων στο Λεκανοπέδιο, ο κ. Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει λόγος για πανικό. «Στην Αττική παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση και αναλόγως ετοιμαζόμαστε είτε να εισηγηθούμε είτε να βγάλουμε από το συρτάρι μέτρα που χρειάζονται».

Μέτρα για τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Ο Νίκος Χαρδαλιάς έκανε γνωστά τα νέα μέτρα που λαμβάνονται για τους εργαζόμενους στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. 

Συγκεκριμένα τα μέτρα είναι:

-Αναβολή μη αναγκαίων αδειών προσωπικού
-Τεστ 48 ώρες πριν την επάνοδο στην εργασία

-Αποφυγή ταξιδιού στο εξωτερικό

-Περιορισμός σε κοινούς χώρους συνάθροισης

-αν έρθει εργαζόμενος σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων σε επαφή με κρούσμα επιβάλλεται θερμομέτρηση 2 φορές την ημέρα, ενημέρωση προϊσταμένου.

Επίσης, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι όλοι οι στρατεύσιμοι τον Σεπτέμβριο θα κάνουν τεστ για τον κορωνοϊό. Συγκεκριμένα, γνωστοποίησε ότι από τις 7 έως τις 23 Σεπτεμβρίου θα υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού 8.450 νέοι στρατεύσιμοι

Ο Νίκος Χαρδαλιάς κατέληξε στην τοποθέτησή του: «Απαιτείται συνεργασία της πολιτείας, της κοινωνίας και των ίδιων των πολιτών. Μόνο λειτουργώντας ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε τη μάχη με την εξάπλωση της πανδημίας».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ