- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πρωτιά της ΔΑΠ (ΝΔ), αύξηση της ΠΚΣ (ΚΚΕ) και των ΕΑΑΚ (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά), πτώση της ΠΑΣΠ (ΠΑΣΟΚ) και της ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ), ελαφρά μειωμένη συμμετοχή σε σύγκριση με πέρυσι. Αυτά είναι τα βασικά συμπεράσματα από τις χτεσινές φοιτητικές εκλογές, για τις οποίες, σύμφωνα με τα καθιερωμένα, κάθε παράταξη έδωσε δικά της αποτελέσματα. Στο ΟΠΑ δεν ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων, λόγω επεισοδίων, και επομένως οι ψήφοι του δεν προσμετρήθηκαν στ΄ αποτελέσματα.
Η ΠΑΣΠ δεν έβγαλε ανακοίνωση. Η ΑΡΕΝ έβγαλε και μιλάει για νίκη της Αριστεράς συνολικά.
Σύμφωνα με τη ΔΑΠ ψήφισαν 93.122 φοιτητές, δηλαδή το 46,5% των ενεργών φοιτητών σε ΑΕΙ/ΤΕΙ, έναντι του 50% πέρυσι.
• Η ΔΑΠ δίνει στον εαυτό της 43,06%, λίγο πάνω από πέρυσι. Η ΠΚΣ δίνει τη ΔΑΠ στα ίδια επίπεδα με πέρυσι (35,99% φέτος - 36,65% πέρυσι).
• Η ΠΚΣ πέρασε δεύτερη. Δίνει στον εαυτό της 18,7% (από 16,09%), ενώ η ΔΑΠ τής δίνει 16,96%.
• Η ΠΑΣΠ έπεσε τρίτη. 14,09% τής δίνει η ΔΑΠ, 14,55% η ΠΚΣ. Η ΠΑΣΠ έχασε ποσοστό λόγω της μη προσμέτρησης του ΟΠΑ, που είναι προπύργιό της.
• Ανοδο είχε η ΕΑΑΚ της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Σύμφωνα με τη ΔΑΠ, πήρε 12,15%, και την ΠΚΣ 13,09% (12,75% πέρυσι). Η ΕΑΑΚ έδωσε στον εαυτό της 14,99% από 13,83%.
• Τελευταία ήρθε η ΑΡΕΝ. Η ΠΚΣ τής έδωσε 6,26% (6,42% πέρυσι) και η ΔΑΠ 5,49%.
Μ.Φ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε τον χάρτη της ΓΓΠΠ
Αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες και τοπικές καταιγίδες με ισχυρούς ανέμους και χαλάζι
Διακόπτεται προσωρινά και η κυκλοφορία στο τμήμα Ακτή Ποσειδώνος Πειραιά-Μοσχάτο της γραμμής 7
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ανακοινώνονται αύριο το πρωί, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών
Εκκενώνονται προληπτικά κοντινές πολυκατοικίες - Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ
Θερμοκρασίες έως και 43 βαθμούς
Τι μπορούν να κάνουν οι πολίτες, γιατί είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν
Η σπουδαία τραγουδίστρια ζούσε εκεί τα τελευταία χρόνια της ζωής της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.