- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κικίλιας: H συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων τηρεί τα μέτρα
Εξήγγειλε περισσότερες ΜΕΘ ως το τέλος του έτους
Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στα μέτρα για τον κορωνοϊό - Τι είπε για Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (MΕΘ) και μάσκες
«Προτεραιότητα της κυβέρνησης αποτελεί η αντιμετώπιση του κορωνοϊού», είπε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Όπως ανέφερε, «η κυβέρνηση εκπροσωπεί όλους τους πολίτες και πως η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών πειθαρχεί, στηρίζουν τις οικογένειές τους και αντιλαμβάνονται τι σημαίνει ότι πρέπει να προστατεύσουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας, τους γονείς μας, τις ευπαθείς ομάδες και τους εαυτούς μας. Και το κάνουν αυτό με συγκριτικά υπερπολλαπλάσια και καλύτερα αποτελέσματα από οπουδήποτε αλλού».
Πάντως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καθιερωθεί η καθολική χρήση μάσκας.
Σε ό,τι αφορά τους απείθαρχους, ο υπουργός είπε πως υπάρχουν ελεγκτικοί μηχανισμοί που κάνουν έργο, ώστε να εφαρμόζονται οι νόμοι και ο ποινικός κώδικας.
Ξεκαθάρισε ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα είναι δωρεάν, ενώ για τον ιό της γρίπης δήλωσε πως έχουν εξασφαλιστεί επιπλέον δόσεις φέτος και ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει από τις 15 Οκτωβρίου και έως τον Δεκέμβριο.
Για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, ο υπουργός ανέφερε πως υπάρχουν περισσότερες από 900 και έως το τέλος του έτους θα έχουν κατασκευαστεί άλλες 1.200. «Είναι προφανές ότι έχει γίνει μια πολύ μεγάλη δουλειά και έχουμε υπερπολλαπλάσιες από ό,τι είχαμε πέρυσι. Η γεωμετρική αύξηση μιας τέτοιας επιδημίας απέδειξε δυστυχώς ότι κανένα σύστημα Υγείας όσο προηγμένο, όσο πλούσιας χώρας και αν είναι, δεν μπορεί να αντέξει εκατοντάδες χιλιάδες κρούσματα και βαριά περιστατικά. Για αυτό παίρνονται και προληπτικά μέτρα για τη Δημόσια Υγεία, Αυτό κάναμε και στη χώρα μας με πολύ μεγάλη επιτυχία».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ισχυρή σύσταση προς τους πολίτες για τήρηση των μέτρων πυροπροστασίας
Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Πού και πώς κάνετε την αίτηση
Τα πρώτα αρθρωτά οχήματα 18 μέτρων στην Ελλάδα ενισχύουν τον στόλο του ΟΑΣΘ - Πότε κυκλοφορούν στους δρόμους
Οι Αρχές εφιστούν την προσοχή - Καμία ενέργεια στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει φωτιά
Ξέφυγε ο καβγάς για τα βοσκοτόπια στα Χανιά
Είχε σκηνοθετήσει ληστεία
Μετέφερε μετανάστες από τον Έβρο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια σε χώρες της ΕΕ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πλήθος ηθοποιών και πολιτικών στο τελευταίο αντίο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αναλυτική πρόγνωση για θερμοκρασία, ανέμους και τις περιοχές που θα επηρεαστούν
Ο Βίος και το μαρτυρικό της τέλος
Η αναφορά στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.