Κορωνοϊός: Δεν ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Κηφισιά
Οι τοπικές Αρχές εκφράζουν ανησυχίες για την εικόνα της πανδημίας στην περιοχή
Το άνοιγμα των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών στην Κηφισιά μετατίθεται για την ίδια ημερομηνία με το άνοιγμα των σχολείων, δηλαδή στις 7 ή 14 Σεπτεμβρίου.
Δεν θα ανοίξουν την 1η Σεπτεμβρίου -όπως προβλεπόταν- οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Κηφισιά, καθώς τοπικές Αρχές εκφράζουν ανησυχίες για την εικόνα της πανδημίας στην περιοχή.
Ο δήμος μετέθεσε το άνοιγμα των βρεφονηπιακών και των παιδικών σταθμών την ίδια ημερομηνία με την έναρξη των σχολείων.
Η ανακοίνωση του δήμου Κηφισιάς:
«Οι Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Κηφισιάς θα λειτουργήσουν την ίδια μέρα που θα γίνει η έναρξη και για τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σύμφωνα με απόφαση του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου.
Η απόφαση αυτή ελήφθη στον Δήμο Κηφισιάς για λόγους πρόληψης της Δημόσιας Υγείας».
Η απόφαση για το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών και τα μέτρα προστασίας
Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών κανονικά από την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη που είχαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δημήτρης Παπαστεργίου, με την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας.
Με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιστημονική επιτροπή, αποφασίστηκε η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών σε καθημερινή βάση για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται, χωρίς κανέναν περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των παρακάτω μέτρων:
1) Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών είναι προαιρετική.
2) Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
3) Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
4) Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.
Ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει σχετικές οδηγίες τις αμέσως προσεχείς ημέρες.
«Λάβαμε αυτή την απόφαση, αφού εξετάσαμε πολύ προσεκτικά με την επιτροπή λοιμωξιολόγων όλα τα δεδομένα και έχοντας μεριμνήσει για όλα τα μέτρα που είναι απαραίτητα για την ασφάλεια προσωπικού και παιδιών. Είναι σίγουρα πολύ σημαντικό για το επαγγελματικό και καθημερινό πρόγραμμα των οικογενειών, ότι χάρη στα μέτρα που παίρνουμε, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά ως προς το ωράριο και μάλιστα από την 1η Σεπτεμβρίου», δήλωσε η κυρία Μιχαηλίδου.
Ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος σημείωσε ότι «σε στενή συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες και τους δήμους, και εκτιμώντας συνεχώς τα δεδομένα, θα φροντίσουμε για την απρόσκοπτη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, με μοναδικό άξονα την ασφάλεια».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Έχεις πολύ μεγάλο μερίδιο, όπως και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες που συμμετείχαν τότε»
«Δεν αλλάζει κάτι από τα μέτρα» λέει η κυβέρνηση μετά τη συνάντηση αγροτών με τον πρωθυπουργό
«Καμιά αλλαγή στα μέτρα, θα εξετάσουμε μόνο τεχνικά ζητήματα», δήλωσε ο Κ. Τσιάρας
Στο εδώλιο Μελάς και Ρέππα για απόκρυψη πορίσματος με 48 προβληματικά ΑΦΜ και παράβαση καθήκοντος
Πότε θα εκδηλωθούν τα φαινόμενα
«Ιδιαίτερη προσοχή την Τετάρτη στην Αττική»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Νοσηλεύονται άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, με υποκείμενα νοσήματα και ανεμβολίαστοι» σημειώνει η ιατρός
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Παρουσία σύσσωμης της ισπανικής βασιλικής οικογένειας - Δείτε φωτογραφίες
Τι κατηγορίες αντιμετωπίζουν και τι υποστηρίζουν
Ισχυρή άνοδος σε πατέντες και εμπορικά σήματα, με αιχμή ΤΝ, υγεία και πράσινη τεχνολογία
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Συζήτηση για περιβάλλον, ανθρώπινα δικαιώματα και κλιματική αλλαγή με κορυφαίους πανεπιστημιακούς και θεσμικούς παράγοντες
Ανακοινώθηκαν οι ημερομηνίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.