Ελλαδα

Παιδιά προσφύγων με προβλήματα υγείας αναχώρησαν για Γερμανία

Έφυγαν μαζί με τις οικογένειές τους από Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης νησιών του Αιγαίου - Συνολικά 121 άτομα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα αναχωρούν από ΚΥΤ στην Ελλάδα με προορισμό τη Γερμανία
Ασυνόδευτα προσφυγόπουλα αναχωρούν από ΚΥΤ στην Ελλάδα με προορισμό τη Γερμανία © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Για τη Γερμανία αναχώρησαν παιδιά προσφύγων με σοβαρά προβλήματα υγείας - Μαζί με τις οικογένειές τους από Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης νησιών του Αιγαίου.

Για τη Γερμανία αναχώρησαν την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2020 παιδιά προσφύγων με σοβαρά προβλήματα υγείας από νησιά του Αιγαίου.

Πρόκειται για ομάδα 121 αιτούντων άσυλο, οικογένειες με παιδιά που έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας, από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των ελληνικών νησιών.

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης περιλαμβάνει πέρα από τους 1.600 ασυνόδευτους ανηλίκους, και 243 παιδιά που έχουν οικογένεια αλλά πάσχουν από σοβαρό νόσημα. Η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα ελληνικής πρωτοβουλίας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις που καθόρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας ως προσωπική του προτεραιότητα το ζήτημα των ασυνόδευτων ανήλικων μεταναστών στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης υλοποιείται από την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασύλου και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ