Ελλαδα

Κεραμέως για προσλήψεις αναπληρωτών: Καλύπτουμε έγκαιρα τα κενά

«Eφαρμόζεται έτσι ένας ολοκληρωμένος, συνεκτικός σχεδιασμός ώστε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν εύρυθμα»,

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκη Κεραμέως
Νίκη Κεραμέως © EUROKINNISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

H υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τη νέα σχολική χρονιά

Στη πρόσληψη 21.065 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προχώρησε το υπουργείο Παιδείας που αποτελεί την πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών για το σχολικό έτος 2020-21, αναφέρθηκε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Καλύπτουμε έγκαιρα τα κενά για τη νέα σχολική χρονιά και εφαρμόζεται έτσι ένας ολοκληρωμένος, συνεκτικός σχεδιασμός ώστε τα σχολεία μας να λειτουργήσουν εύρυθμα», ανέφερε στη δήλωση της η κυρία Κεραμέως.

«Παρά τις αντιξοότητες που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού, χαράξαμε τις προτεραιότητες και υλοποιήσαμε με συνέπεια τη στελέχωση των σχολικών μονάδων και μάλιστα νωρίτερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές», επισήμανε.

Συνολικά, 21.065 εκπαιδευτικοί προσελήφθησαν για να καλύψουν τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε όλη την Ελλάδα. Από αυτούς, οι 15.422 προσλήψεις αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση (10.017 στη Γενική Εκπαίδευση και 5.405 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση). Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προσλαμβάνονται 5.643 εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές. Οι 3.981 εξ αυτών στην Γενική Εκπαίδευση και οι 1.662 στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Επιπλέον των προσλήψεων αναπληρωτών, το υπουργείο προχώρησε και στην πρόσληψη 3.862 μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι πρόκειται για μία δέσμευση που έγινε πράξη, καθώς η ομαλή έναρξη του νέου σχολικού έτους «αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για να εξασφαλίσουμε την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης στα παιδιά μας».

«Πάντοτε με ύψιστο σεβασμό στους εκπαιδευτικούς μας, τους οποίους φέτος διευκολύνουμε περαιτέρω και με την έγκαιρη ανακοίνωση των προσλήψεων αλλά και με την ανάληψη υπηρεσίας για πρώτη φορά απευθείας στο σχολείο τους, δίχως να χρειάζεται η προηγούμενη μετάβασή τους στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης που συχνά βρίσκεται σε άλλο μέρος», κατέληξε η υπουργός.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ