Ελλαδα

Ανοίγουν την 1η Σεπτεμβρίου 2020 οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Τι ισχύει με τη χρήση μάσκας και τα υπόλοιπα μέτρα πρόληψης κατά του κορωνοϊού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vrefonipiakoi-stathmoi-anoigoun-septemvrios.jpg
Βρεφονηπιακοί σταθμοί - Ανακοινώθηκε ότι ανοίγουν την 1η Σεπτεμβρίου 2020 με αυξημένα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού © Pixabay

Την 1η Σεπτεμβρίου 2020 ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί - Τι αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη για τη μάσκα και τα υπόλοιπα μέτρα πρόληψης.

Κανονικά ανοίγουν την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου 2020 οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Αυτό αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη.

Η τηλεδιάσκεψη για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και το πότε ανοίγουν πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020.

Σε αυτήν συμμετείχαν η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρης Παπαστεργίου με την Ειδική Επιτροπή Λοιμωξιολόγων του Υπουργείου Υγείας.

Με βάση την επεξεργασία των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιστημονική Επιτροπή αποφασίστηκε να ανοίξουν κανονικά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί την 1η Σεπτεμβρίου, σε καθημερινή βάση, για όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται, χωρίς κανέναν περιορισμό στις δυναμικότητες και με την αυστηρή τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ανοίγουν την 1η Σεπτεμβρίου 2020 και ισχύουν τα ακόλουθα:

  • Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.
  • Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας (ή σε ειδικές περιπτώσεις ασπίδας προσώπου) από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
  • Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
  • Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας για το προσωπικό - Την 1η Σεπτεμβρίου 2020 ανοίγουν για τα παιδιά
Βρεφονηπιακοί σταθμοί: Υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας για το προσωπικό - Την 1η Σεπτεμβρίου 2020 ανοίγουν για τα παιδιά © Pixabay

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει σχετικές οδηγίες τις προσεχείς ημέρες.

Ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί την 1η Σεπτεμβρίου 2020 - Τι δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου 

«Λάβαμε την απόφαση να λειτουργήσουν από την 1η Σεπτεμβρίου 2020 και κανονικά ως προς το ωράριο οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, αφού εξετάσαμε πολύ προσεκτικά, με την Eπιτροπή Λοιμωξιολόγων, όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα. Χάρη στα μέτρα που λαμβάνουμε, μεριμνούμε για την ασφάλεια προσωπικού και παιδιών, ενώ διασφαλίζουμε τη διατήρηση του επαγγελματικού και καθημερινού προγράμματος των οικογενειών» δήλωσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Από τη μεριά του ο υφυπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος σημείωσε: «Σε στενή συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες και τους Δήμους και εκτιμώντας συνεχώς τα δεδομένα, θα φροντίσουμε για την απρόσκοπτη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών, με μοναδικό άξονα την ασφάλεια».

Η τηλεδιάσκεψη, στη οποία αποφασίστηκε να ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί την 1η Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε την ώρα που εντείνεται η ανησυχία των ειδικών για τη διασπορά του κορωνοϊού λόγω της επιστροφής των εκδρομέων στα μεγάλα αστικά κέντρα από τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ