Ελλαδα

Πέθανε 71χρονη απο κορωνοϊό στη Νίκαια - Στους 241 οι νεκροί

Βρισκόταν για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Παντελεήμων»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μια 71χρονη με κορωνοϊό πέθανε στη Νίκαια - Νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Παντελεήμων» - Στους 241 οι νεκροί στην Ελλάδα από Covid-19.

Την τελευταία της πνοή άφησε μια 71χρονη από κορωνοϊό στη Νίκαια. Η γυναίκα πέθανε από επιπλοκές που οφείλονται στον κορωνοϊό.

Η 71χρονη νοσηλευόταν στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας «Άγιος Παντελεήμων», όπου και πέθανε το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 71χρονη έπασχε από υποκείμενο νόσημα. Οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα αυξήθηκαν στους 241. Νωρίτερα, κατέληξε άλλος ένας ασθενής στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν 93χρονο που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» με υποκείμενα νοσήματα.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε νωρίς το βράδυ του Σαββάτου 22 Αυγούστου 2020 ότι το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν στην Ελλάδα 264 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Από αυτά, τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 είναι 8.381, εκ των οποίων το 55,1% άνδρες.

Οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσοκομείων ανά την ελληνική επικράτεια είναι 31. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 68 έτη και το 41,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Επιπλέον, 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Η είδηση ότι οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα έφθασαν τους 241 μετά τον θάνατο της 71χρονης στη Νίκαια έγινε γνωστή, ενώ ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας προειδοποίησε πως ο δείκτης R0 για τον κορωνοϊό βρίσκεται πλέον πάνω από τη μονάδα και «έρχεται απειλητικός χειμώνας».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ