Ελλαδα

Θάνατος βρέφους στην Κέρκυρα - Τι διαπίστωσε ο ιατροδικαστής

Τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν πέθανε από πνιγμό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρέφος
Βρέφος © Pixabay

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για το νεκρό βρέφος στην Κέρκυρα - Δεν υπάρχουν ευρήματα που να οδηγούν σε πνιγμό από γάλα ή κακώσεις.

Νεότερα στοιχεία για το νεκρό βρέφος στην Κέρκυρα δόθηκαν στη δημοσιότητα το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020.

Πραγματοποιήθηκε ιατροδικαστική εξέταση στο νεκρό βρέφος στην Κέρκυρα, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν ευρήματα που να οδηγούν σε πνιγμό από γάλα ή κακώσεις.

Ειδικότερα, «το σύνδρομο αιφνιδίου θανάτου των βρεφών, εν αναμονή αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων», είναι σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ιωάννη Αϊβατίδη η αιτία θανάτου του τεσσάρων μηνών βρέφους, το οποίο βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής 21 Αυγούστου 2020 χωρίς τις αισθήσεις του από τη μητέρα του στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο ιατροδικαστής, δεν υπάρχουν ευρήματα που να οδηγούν σε πνιγμό από γάλα ή κακώσεις, οι οποίες να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Όπως έγινε γνωστό, η μητέρα του βρέφους νοσηλεύεται σε κατάσταση σοκ, στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας. Η ίδια είναι νοσηλεύτρια στην Αγγλία και προσπάθησε να κάνει αναζωογόνηση του βρέφους μαζί με γιατρό, ο οποίος κλήθηκε να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Στο βρέφος στην Κέρκυρα έγινε και τεστ κορωνοϊού τόσο για λόγους διαγνωστικούς προκειμένου να γίνει ο επαναπατρισμός της σορού όσο και για λόγους ασφάλειας του προσωπικού στην ιατροδικαστική υπηρεσία.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ