Ελλαδα

Τι λένε οι αστυνομικοί για τα κρούσματα κορωνοϊού στην ΕΛ.ΑΣ

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κρούσμα κορωνοϊού στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων
Κρούσμα κορωνοϊού στο Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Τι αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας για τα πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού σε Αστυνομικά Τμήματα της χώρας - Δείτε την ανακοίνωση.

Ανησυχία και προβληματισμό εκφράζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας για τα κρούσματα κορωνοϊού σε Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

Συνολικά έχουν επιβεβαιωθεί 32 κρούσματα κορωνοϊού στην ΕΛ.ΑΣ, με το Αστυνομικό Τμήμα Πατησίων να κλείνει για απολύμανση την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας αναφέρει στην ανακοίνωσή της για τα πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού σε Αστυνομικά Τμήματα της χώρας: «Η Ελληνική Αστυνομία αποτελεί από τη φύση της έναν από τους πυλώνες της Πολιτείας και προτεραιότητα του Κράτους οφείλει να είναι η προστασία του προσωπικού της, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες έκθεσής του στην πανδημία του κορωνοϊού».

Και προσθέτουν: «Η αυτονόητη (κατ' εμάς) διασφάλιση ενός υγιούς και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους συναδέλφους μας, με αποκλειστικό σκοπό την αποτροπή μετάδοσης του ιού, δεν είχε δυστυχώς ούτε στο ελάχιστο, τα αναμενόμενα αποτελέσματα».

Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας, αυτό μπορεί να οφείλεται σε:

  • Ασυνεννοησία εμπλεκόμενων Υπηρεσιών;
  • Ανεπάρκεια χειρισμού Κρίσεων;
  • Έλλειψη Management-διαχείρισης προσωπικού;
  • Αδιαφορία αρμοδίων παραγόντων;
  • Φόβος δημοσιότητας στα Μ.Μ.Ε.;

Και εξηγεί στην ανακοίνωσή της: «Ό,τι από τα ανωτέρω και να ίσχυε, η απουσία σαφούς εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας, οι ανύπαρκτες υποδομές "υπεύθυνο-ανευθυνότητας" των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων αλλά και η έλλειψη προσωπικού στα Αστυνομικά τμήματα της Αθήνας, είχαμε επισημάνει ότι θα οδηγούσαν τελολογικά, σε μη επιθυμητά αποτελέσματα.

» Αποτελούμε ως Οργανισμός μέχρι στιγμής ίσως τον μοναδικό φορέα του Δημοσίου που δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη μεθοδολογία εργασίας μας σε κλειστούς χώρους, την ίδια ώρα που συνεχίζουν να συνωστίζονται συνάδελφοι, πολίτες και κρατούμενοι στις Αστυνομικές Υπηρεσίες».

Κορωνοϊός στην ΕΛ.ΑΣ: Να υπάρξει άμεσα αποσυμφόρηση στα κρατητήρια, ζητεί η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας

Στην ανακοίνωσή τους οι αστυνομικοί μεταφέρουν «την κραυγή αγωνίας των συναδέλφων μας οι οποίοι αισθάνονται εγκαταλειμμένοι από την Πολιτική και Φυσική Ηγεσία που φαίνεται να παρατηρεί αμήχανα, να εκδίδει έγγραφα και να διαβιβάζει οδηγίες άλλων φορέων που δεν τυγχάνουν εφαρμογής».

«Αν δεν λάβει χώρα άμεσα αποσυμφόρηση των κρατητηρίων των Α.Τ. από τους κρατούμενους για διοικητική απέλαση και δεν βρεθεί λύση για την κεντρική διαχείριση ύποπτων κρουσμάτων σε κρατουμένους, είναι αναπόφευκτο ότι θα οδηγηθούμε σε τεράστια διασπορά του κορωνοϊού. Τα υπάρχοντα αστυνομικά κρατητήρια δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για να αποτελέσουν σημείο αναφοράς και κράτησης κρατουμένων που αποτελούν ύποπτα ή επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας για τα κρούσματα κορωνοϊού στην ΕΛ.ΑΣ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ