Ελλαδα

Σε καραντίνα 70 πυροσβέστες στο Κορωπί: Βρέθηκε κρούσμα κορωνοϊού

Όλα τα νεότερα για την υπόθεση που προκάλεσε συναγερμό στην Πυροσβεστική Υπηρεσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
Όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Στο Κορωπί παραμένουν σε καραντίνα 70 πυροσβέστες - Εντοπίστηκε κρούσμα στον Πυροσβεστικό Σταθμό της περιοχής - Όλα τα νεότερα

Παραμένουν σε καραντίνα οι 70 πυροσβέστες στο Κορωπί, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού.

Όπως έγινε γνωστό, οι 70 πυροσβεστικοί υπάλληλοι του Πυροσβεστικού Σταθμού στο Κορωπί παραμένουν σε καραντίνα από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας από τους πυροσβέστες επέστρεψε από τις διακοπές του. Έκανε μόνος του το τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο βγήκε αρνητικό. Ωστόσο, το επαναληπτικό έδειξε ότι είναι φορέας κορωνοϊού. Άμεσα μπήκε σε καραντίνα 14 ημέρων. Παράλληλα, μπήκαν σε καραντίνα και οι 70 συνάδελφοί του για 7 ημέρες, όπως προβλέπεται από το υγειονομικό πρωτόκολλο ασφαλείας, ενώ και τα δυο τεστ που έκαναν βγήκαν αρνητικά.

Σύμφωνα με το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, η υπηρεσία στο Κορωπί λειτουργεί κανονικά με προσωπικό από όμορες υπηρεσίες και το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.Τ.Π.Ε.)  που εδρεύει στην Ελευσίνα.

Οι πυροσβέστες στο Κορωπί που βρίσκονται σε καραντίνα, αναμένεται να επιστρέψουν στην υπηρεσία τους την Κυριακή 23 ή τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020.

Κορωνοϊός στην Αστυνομία: Πάνω από 30 αστυνομικοί θετικοί σε Covid-19

Υπενθυμίζεται ότι προβληματισμός και έντονη ανησυχία για τη διασπορά κορωνοϊού επικρατεί και στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς 32 αστυνομικοί έχουν μέχρι στιγμής βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Η τελευταία περίπτωση που έχει καταγραφεί αφορά τρεις αστυνομικούς οι οποίοι γύρισαν πριν από λίγες ημέρες από αποστολή στην Τήνο.

Η είδηση ότι 70 πυροσβέστες στο Κορωπί παραμένουν σε καραντίνα μετά τον εντοπισμό κρούσματος στον τοπικό πυροσβεστικό σταθμό έρχεται ενώ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020 ότι στην Ελλάδα επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο 209 νέα κρούσματα Covid-19.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ