Ελλαδα

Κεραμέως: Υποχρεωτική η μάσκα για μαθητές και καθηγητές

Διευκρίνισε πως η ηλικία από την οποία θα είναι υποχρεωτική η μάσκα για τους μαθητές είναι υπό συζήτηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκη Κεραμέως
Νίκη Κεραμέως © EUROKINNISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στην επανέναρξη της σχολικής χρονιάς και τη χρήση μάσκας για μαθητές και καθηγητές

Ομόφωνη ήταν η απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου υπό πλήρη σύνθεση και αυξημένα μέτρα», τόνισε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφερόμενη στη σημερινή τηλεδιάσκεψη για το θέμα. 

Η κ. Κεραμέως εξήγησε ότι η μάσκα «είναι υποχρεωτική για όλους τους μαθητές και καθηγητές». Επίσης, θα γίνονται διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμός, και θα παρέχονται αντισηπτικά από τους Δήμους, μεταξύ άλλων μέτρων.

Ακόμη, διευκρίνισε ότι η ηλικία για τη μάσκα από τους μαθητές είναι υπό συζήτηση και θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες, μαζί με όλο το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών.

Υπογράμμισε ότι η επιδημιολογική εξέλιξη είναι υπό διαρκή παρακολούθηση από το υπουργείο Παιδείας και σε συμφωνία με τους ειδικούς θα λαμβάνονται, όπου χρειάζεται, νέα μέτρα.

Επεσήμανε, πάντως, ότι «τα παιδιά δεν διαδραματίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου».

Η υπουργός επεσήμανε ότι σε αυτό το πλαίσιο θα υπάρχει και πρόβλεψη για την αντιμετώπιση κρούσματος, ή έξαρσης σε τοπικό επίπεδο.

Τόνισε παράλληλα ότι σε κάθε περίπτωση, αν κλείσει κάποιο τμήμα ή αν επιβληθούν μέτρα τοπικού χαρακτήρα, τότε το υπουργείο Παιδείας είναι καθόλα έτοιμο και για την τηλεκπαίδευση αν χρειαστεί.  

Τέλος, η κ. Κεραμέως τόνισε ότι παρακολουθούνται διαρκώς τα επιδημιολογικά δεδομένα. «Δεν θα διστάσουμε να επικαιροποιήσουμε τα όποια μέτρα», υπογράμμισε. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ