Ελλαδα

Στη Σούδα το θηριώδες πλοίο USS Hershel «Woody» Williams

Το αμερικάνικο πλοίο - πλωτή βάση έχει μήκος 230 μέτρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
USS Hershel «Woody» Williams
USS Hershel «Woody» Williams © parakritika.gr

O Tζέφρι Πάιατ σχολιάζοντας τη στιγμή που το USS Hershel «Woody» Williams καταπλέει στη Σούδα έγραψε «αυτό είναι ένα μεγάλο πλοίο»

Στη βάση της Σούδας στην Κρήτη, κατέπλευσε το πλοίο USS Hershel «Woody» Williams, λίγες ημέρες μετά την προαναγγελία της άφιξής του από τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρεϊ Πάιατ. Ο κ. Πάιατ ανέφερε στο Τwitter πως το συγκεκριμένο πλοίο είναι «η τελευταία προσθήκη στην αμερικανική παρουσία στην στρατηγικά δυναμική περιοχή της ανατολικής Μεσογείου».


Σχολιάζοντας, μάλιστα, μια φωτογραφία από την στιγμή που το USS Hershel «Woody» Williams καταπλέει στη Σούδα ο κ. Πάιατ έγραψε σε δεύτερη ανάρτηση «αυτό είναι ένα μεγάλο πλοίο».

 


Το μήκους 230 μέτρων πλοίο-πλωτή βάση έχει 250 άτομα πλήρωμα και ξεκίνησε το ταξίδι του από τη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 27 Ιουλίου.

Sneak peak of USNS Hershel "Woody" Williams

USS Hershel «Woody» Williams
USS Hershel «Woody» Williams © U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. 6th Fleet

Το συγκεκριμένο πλοίο πήρε το όνομά του από τον πεζοναύτη Hershel “Woody” Williams ο οποίος στις ΗΠΑ είναι διάσημος για τον ηρωισμό που έδειξε στη μάχη της Ιβο Τζίμα κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου για την οποία και βραβεύτηκε με μετάλλιο από τον πρόεδρο Τρούμαν στις 5 Οκτωβρίου 1945.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ