- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis
Φέρεται να πλέει εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης
Το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες.
Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Κυριακής 16 Αυγούστου το τουρκικό σεισμογραφικό, Oruc Reis, όπως αναφέρουν πληροφορίες.
Πιο συγκεκριμένα, το τουρκικό σκάφος φαίνεται ότι έχει αποχωρήσει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και πλέον, φέρεται, να πλέει εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Μάλιστα, τα στοιχεία του marinetraffic αναφέρουν πως το σεισμογραφικό, λίγο μετά τις 09:00 το πρωί, έπλεε στα ανοιχτά της Πάφου.
Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά κάθε κίνηση
Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν στενά την κάθε κίνηση του Oruc Reis. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει δώσει σαφείς εντολές στους κυβερνήτες και τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως μετά και το ναυτικό περιστατικό με την «επακούμβηση» των φρεγατών «Λήμνος» και «Κεμάλ».
Ικανοποίηση στην Αθήνα για τα αποτελέσματα της διπλωματίας
Η Αθήνα, την ίδια ώρα και σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, εκφράζει ικανοποίηση σχετικά με τα αποτελέσματα που έχουν αποδώσει οι έως τώρα κινήσεις της στην διπλωματική «σκακιέρα».
Να σημειωθεί πως κατά την έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έλαβε χώρα την Παρασκευή, ύστερα από ελληνικό αίτημα, η Ε.Ε. εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της στην Ελλάδα, ζητώντας την Άγκυρα να σταματήσει τις προκλήσεις.
Της τηλεδιάσκεψης των ΥΠΕΞ, είχε προηγηθεί η επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με την καγκελάριο της Γερμανίας, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκθέσει στην Άνγκελα Μέρκελ τις προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυξημένη κίνηση σε Κινέττα και Ελευσίνα, αλλά χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις
«Υγειονομική βόμβα» καταγγέλλουν τοπικοί φορείς
Προβλήματα στην κυκλοφορία
Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον συγκεντρώνει η Κρήτη
Εννέα μέρες μετά το σοβαρότατο τροχαίο που είχε στα Ιωάννινα
Η ζωή μας μέσα στην κίνηση και οι εξαγγελίες που δεν λύνουν το πρόβλημα
Έναρξη εξετάσεων και στα γυμνάσια
Γιατί δημιουργείται σύγχυση με την Πεντηκοστή
Θερμοκρασία έως 34°C σε αρκετές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της ΕΜΥ
Κατασχέθηκαν οχήματα, πλαστές πινακίδες και χαρτονομίσματα
Μηδενική ανοχή από την Πυροσβεστική - Ήδη έχουν επιβληθεί 365 πρόστιμα και έγιναν 60 συλλήψεις
Ένα από τα πιο δημοφιλή αστρονομικά φαινόμενα για το ευρύ κοινό
H συγκινητική ανάρτηση της μητέρας της
Η ημέρα δεν συγκαταλέγεται στις υποχρεωτικές αργίες
Λιποθυμικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρετσού - Μεταφέρθηκε στο 424
Προσωρινά κρατούμενος ένας από τους 22 κατηγορούμενους - Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.