Ελλαδα

Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis

Φέρεται να πλέει εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρκία: Ανακοίνωσε την αναβολή των ερευνών του Oruc Reis
Oruc Reis, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο © EPA/TOLGA BOZOGLU

Το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες.

Εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Κυριακής 16 Αυγούστου το τουρκικό σεισμογραφικό, Oruc Reis, όπως αναφέρουν πληροφορίες.

Πιο συγκεκριμένα, το τουρκικό σκάφος φαίνεται ότι έχει αποχωρήσει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και πλέον, φέρεται, να πλέει εντός της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ). Μάλιστα, τα στοιχεία του marinetraffic αναφέρουν πως το σεισμογραφικό, λίγο μετά τις 09:00 το πρωί, έπλεε στα ανοιχτά της Πάφου.

Εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis
Εξήλθε από την ελληνική υφαλοκριπίδα το τουρκικό σεισμογραφικό Oruc Reis

Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά κάθε κίνηση

Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν στενά την κάθε κίνηση του Oruc Reis. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων έχει δώσει σαφείς εντολές στους κυβερνήτες και τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή, κυρίως μετά και το ναυτικό περιστατικό με την «επακούμβηση» των φρεγατών «Λήμνος» και «Κεμάλ». 

Ικανοποίηση στην Αθήνα για τα αποτελέσματα της διπλωματίας

Η Αθήνα, την ίδια ώρα και σύμφωνα πάντα με την ΕΡΤ, εκφράζει ικανοποίηση σχετικά με τα αποτελέσματα που έχουν αποδώσει οι έως τώρα κινήσεις της στην διπλωματική «σκακιέρα».

Να σημειωθεί πως κατά την έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έλαβε χώρα την Παρασκευή, ύστερα από ελληνικό αίτημα, η Ε.Ε. εξέφρασε την πλήρη αλληλεγγύη της στην Ελλάδα, ζητώντας την Άγκυρα να σταματήσει τις προκλήσεις.

Της τηλεδιάσκεψης των ΥΠΕΞ, είχε προηγηθεί η επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με την καγκελάριο της Γερμανίας, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε εκθέσει στην Άνγκελα Μέρκελ τις προκλητικές κινήσεις της Άγκυρας.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ