Ελλαδα

Θεσ/νικη - Φαρμακοποιοί: Αποστολή βοήθειας στη Βηρυτό

Εντός των επόμενων ημερών τα κιβώτια θα παραδοθούν στην Πρεσβεία του Λιβάνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεσ/νικη - Φαρμακοποιοί: Αποστολή βοήθειας στη Βηρυτό
Θεσ/νικη - Φαρμακοποιοί: Αποστολή βοήθειας στη Βηρυτό

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών (ΣΥΦΑ) Θεσσαλονίκης στέλνει βοήθεια στη Βηρυτό

Άμεση και συγκινητική ήταν η συνδρομή των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της Βόρειας Ελλάδας στη συγκέντρωση βοήθειας για τους πληγέντες των φονικών εκρήξεων στη Βηρυτό. Μέσα σε μόλις λίγες ώρες συγκέντρωσαν ένα φορτηγάκι με κιβώτια γεμάτα υγειονομικό υλικό και φάρμακα, τα οποία εντός των επόμενων ημερών θα παραδοθούν στην Πρεσβεία του Λιβάνου ώστε να καλυφθούν οι πρώτες ανάγκες των πληγέντων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών (ΣΥΦΑ) Θεσσαλονίκης, οργάνωσαν, συγκέντρωσαν, συσκεύασαν και παρέδωσαν ένα φορτηγάκι με φάρμακα, αντισηπτικά, γάζες και μάσκες, στον Δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη, ο οποίος επίσης έχει αναλάβει πρωτοβουλία στήριξης με τρόφιμα του δοκιμαζόμενου  λαού της Βηρυτού.

Το συντονισμό της συγκέντρωσης και παράδοσης των φαρμάκων και του υγειονομικού υλικού είχαν η Αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Άννα Σιδηροπούλου και η εκπρόσωπος του ΦΣΘ στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαρία Μυρωνίδου.

«Η ανταπόκριση των συναδέλφων ήταν άμεση και συγκινητική. Για άλλη μια φορά έδειξαν το υψηλό αίσθημα αλληλεγγύης, φιλανθρωπίας και ανιδιοτελούς προσφοράς που τους διακατέχει για τον πάσχοντα συνάνθρωπό μας, όπου κι αν βρίσκεται αυτός», δηλώνει ο Πρόεδρος του ΦΣΘ Διονύσιος Ευγενίδης και προσθέτει ότι θα ακολουθήσουν και άλλες αποστολές φαρμάκων, τα οποία συγκεντρώνονται στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ