Ελλαδα

Γενετικό υλικό του Χριστόδουλου Ξηρού

Στον εκρηκτικό μηχανισμό του Α.Τ. Ιτέας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
67009-135243.jpg

Το γενετικό υλικό του Χριστόδουλου Ξηρού ανιχνεύτηκε στον ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό που εστάλη πριν από λίγες ημέρες στο αστυνομικό τμήμα Ιτέας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Ανακοινώνεται ότι, ανιχνεύτηκε γενετικός τύπος άνδρα, ο οποίος ταυτίζεται με τον ίδιο γενετικό τύπο άνδρα, που ανιχνεύτηκε σε αντικείμενα τα οποία βρέθηκαν - κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που χρησιμοποίησε για τη μεταφορά - διαφυγή του, από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα, την 05-01-2014, ο καταζητούμενος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος ανέλαβε χθες, Παρασκευή, η οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», με προκήρυξή της.

Στην προκήρυξη, μάλιστα, η οργάνωση αναφέρθηκε στο καταζητούμενο μέλος της 17Ν, στέλνοντας "την αλληλεγγύη της με κάθε μέσο στον καταζητούμενο Αντάρτη Πόλης Χριστόδουλο Ξηρό".

Ο μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί σε κούφιο βιβλίο, περιείχε μεγάλη ποσότητα εκρηκτικού υλικού και μεταλλικά αντικείμενα,

ενώ δεν εξερράγη λόγω προβλήματος στη συνδεσμολογία.

Δ.Κ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ