Ελλαδα

Κορωνοϊός: Σε αυτές τις περιοχές τα μπαρ θα κλείνουν τα μεσάνυχτα

Σε ποια νησιά αποφασίστηκε να υπάρξει υποχρεωτικό ωράριο λειτουργίας - Πότε ξεκινά το έκτακτο περιοριστικό μέτρο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κορωνοϊός - Έκτακτα περιοριστικά μέτρα: Όλες οι περιοχές όπου τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν υποχρεωτικά τα μεσάνυχτα - Πόσο θα διαρκέσει η απόφαση.

Ανακοινώθηκαν τα νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό. Μεταξύ άλλων, έγιναν γνωστές και οι περιοχές όπου τα μπαρ και τα εστιατόρια θα κλείνουν υποχρεωτικά τα μεσάνυχτα.

Ειδικότερα, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη έκανε τις ανακοινώσεις για τα νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα, γνωστοποιώντας ότι ακυρώνεται η φετινή ΔΕΘ.

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020, ελήφθη η απόφαση όλα τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα υπόλοιπα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος να κλείνουν υποχρεωτικά στις 00.00 τα μεσάνυχτα σε διάφορες περιοχές και νησιά της χώρας. Η απόφαση αυτή ελήφθη, καθώς καταγράφεται αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο κορωνοϊού.

Ειδικότερα, τα μπαρ, τα εστιατόρια και τα νυχτερινά κέντρα θα κλείνουν υποχρεωτικά στις 00.00 τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τη Λάρισα, στον Βόλο και την Κατερίνη. Το μέτρο τίθεται επίσης σε ισχύ σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Επίσης, υποχρεωτικά θα κλείνουν τα μεσάνυχτα τα μπαρ, τα εστιατόρια, τα νυχτερινά κέντρα και τα υπόλοιπα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στα ακόλουθα νησιά:

  • Μύκονος
  • Σαντορίνη
  • Ρόδος
  • Πάρος
  • Αντίπαρος
  • Ζάκυνθος
  • Κως
  • Κέρκυρα
  • Κρήτη.

«Με βάση τα στοιχεία και το επιδημιολογικό φορτίο αποφασίστηκε, από τις 11 μέχρι τις 23/8 η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12.00 τα μεσάνυκτα μέχρι τις 7.00 το πρωί στις εξής περιοχές: α) Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, β) Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας, γ) Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

» Η απαγόρευση δύναται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων» ανακοίνωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη για τα νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στον χώρο της εστίασης και της νυχτερινής διασκέδασης.

Τα 203 νέα κρούσματα κορωνοϊού έφεραν υποχρεωτικό κλείσιμο τα μεσάνυχτα για μπαρ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για πρώτη φορά πάνω από 200 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα. Ειδικότερα, από τα 203 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, τα 50 επιβεβαιώθηκαν στη Χαλκιδική, τα 38 στην Αττική και τα 35 στη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, εντοπίστηκαν 8 στη Λάρισα, 7 στην Κέρκυρα και 5 στη Ροδόπη.

Το έκτακτο περιοριστικό μέτρο που υποχρεώνει μπαρ και εστιατόρια σε Κρήτη, Θεσσαλονίκη, Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο και Κατερίνη (σ.σ. μεταξύ άλλων περιοχών και νησιών) να κλείνουν στις 00.00 τα μεσάνυχτα, δεν αποκλείεται να παραταθεί βάσει των νεότερων επιδημιολογικών δεδομένων.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ