Ελλαδα

Αποκαλυπτικός ο πυροσβέστης που έσωσε μωρό στην Εύβοια - Τι είπε

Είχε συγκινήσει όταν το φίλησε στο κεφάλι πριν το παραδώσει σώο στους δικούς του

2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο πυροσβέστης στις πλημμύρες στην Εύβοια που έσωσε από τα ορμητικά νερά ένα μωρό και το φίλησε πριν το παραδώσει στους δικούς του, μίλησε για τα όσα βίωσε.

Για τα όσα δραματικά κλήθηκε να αντιμετωπίσει στις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια, μίλησε ο πυροσβέστης που έσωσε μωρό και το φίλησε πριν το παραδώσει στους δικούς του.

Οι εικόνες με τον πυροσβέστη να φιλά στο κεφάλι το μωρό που είχε μόλις σώσει και στη συνέχεια να το παραδίδει στην αγκαλιά της οικογένειας, έκαναν τον γύρο των social media.

Η -γεμάτη αυθορμητισμό και τόσο ανθρώπινη- αντίδρασή του διασώστη της ΕΜΑΚ συγκίνησε. Ήταν ένα από τα πολλά περιστατικά διάσωσης σε περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τη φονική κακοκαιρία. Συνολικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε σε 97 διασώσεις με επίγεια μέσα και εναέρια μέσα. Σε αρκετές περιπτώσεις χρειάστηκε να επιστρατευτούν ελικόπτερο και μπουλντόζα, καθώς το οδικό δίκτυο σε οικισμούς, όπως το Μπούρτζι και τα Πολιτικά, είχε καταστραφεί ή είχε μετατραπεί σε... λίμνη, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την πρόσβαση για τους διασώστες.

Το γεγονός, μάλιστα, ότι τα ορμητικά νερά συνέχιζαν για ώρες το καταστροφικό τους έργο στην Εύβοια, οδήγησε τους διασώστες να χρησιμοποιήσουν ελικόπτερο ή μπουλντόζα προκειμένου να απομακρύνουν εγκλωβισμένους πολίτες, καθώς ακόμα και η προσέγγιση με τα βαριά οχήματα της Πυροσβεστικής ήταν επικίνδυνη. Συνολικά, για την κακοκαιρία στην Εύβοια η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε 658 κλήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων ήταν για αντλήσεις υδάτων από πλημμυρισμένα κτίρια.

Ο πυροσβέστης που έσωσε το μωρό από τις φονικές πλημμύρες στην Εύβοια και το φίλησε πριν το παραδώσει στους δικούς του ανθρώπους, μοιράστηκε τα όσα δραματικά βίωσε.

Πυροσβέστης που έσωσε μωρό και το φίλησε πριν το παραδώσει στην οικογένειά του: «Ήταν τραγικό»

Ο Κώστας Χαήδης, ήταν ο πυροσβέστης που έσωσε το μωρό στην Εύβοια και το φίλησε πριν το παραδώσει στα χέρια μελών της οικογένειας του παιδιού. Αρχικά, ευχήθηκε «καλό κουράγιο» και «καλή δύναμη» στους κατοίκους της Εύβοιας, που περνούν αυτήν τη σκληρή δοκιμασία.

«Αυτό που μπορώ να σας πω, είναι ότι δεν περιγράφεται με λόγια. Αυτό που ζήσαμε ήταν τραγικό. Η δικιά μας υπηρεσία, η 7η ΕΜΑΚ, βρισκόταν σε αυξημένη ετοιμότητα λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων και ήμασταν από τις πρώτες υπηρεσίες που φτάσαμε εκεί μαζί με την 1η ΕΜΑΚ των Αθηνών» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Κώστας Χαήδης, ο πυροσβέστης της ΕΜΑΚ που έσωσε το μωρό από τις πλημμύρες στην Εύβοια και το φίλησε πριν το παραδώσει στους δικούς του

Περιγράφοντας τη διάσωση του μωρού, θυμήθηκε: «Είδα μία κυρία στη βεράντα να καλεί σε βοήθεια, οι χείμαρροι ήταν πάρα πολύ δυνατοί και ρισκάραμε με ένα μηχάνημα του δήμου που ήταν εκεί και κάναμε τη διάσωση». Και πρόσθεσε: «Ήταν στο δεύτερο όροφο, ήταν ψηλό το σπίτι. Ήταν η πρώτη διάσωση που κάναμε αυτή με το μωρό. Ήταν ήδη ημέρα, βλέπαμε».

«Κι εμείς είμαστε συγκλονισμένοι με αυτά που έχουν γίνει. Με δυσκολία φτάναμε και τις πρώτες ώρες δεν μπορούσαν να πλησιάσουν τα πυροσβεστικά. Ακόμα και τα μεγάλα μηχανήματα του δήμου δε μπορούσαν να πλησιάσουν» πρόσθεσε ο Κώστας Χαήδης, ο πυροσβέστης που έσωσε μωρό και το φίλησε πριν το παραδώσει στην οικογένειά του παιδιού.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ