Ελλαδα

Πόρος: Ύποπτο ένα pool party για την έξαρση των κρουσμάτων

Θα τεθούν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα για 10 ημέρες από σήμερα, Παρασκευή 7 Αυγούστου ως και τις 17 του μήνα και ώρα 6 το πρωί

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόρος: Ύποπτο ένα pool party για την έξαρση των κρουσμάτων
Πόρος © EUROKINISSI

Ειδικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο τα κρούσματα κορωνοϊού στον Πόρο να προκλήθηκαν από ένα pool party που διοργανώθηκε στο νησί.

Ένα pool party βρίσκεται στο επίκεντρο των ειδικών ως ύποπτο για την έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού στον Πόρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, πρόκειται για πάρτι που μάλιστα ονομαζόταν «corona» και συμμετείχαν κατά κύριο λόγο νεαρά άτομα.

Εκτιμήσεις δείχνουν πως τα άτομα αυτά κόλλησαν στο πάρτι και εν συνεχεία μετέδωσαν τον ιό σε μέλη των οικογενειών τους.

Περιοριστικά μέτρα στους κατοίκους

Τα περιοριστικά μέτρα θα αφορούν τόσο την κυκλοφορία και την πρόσβαση των πολιτών σε συγκεκριμένους χώρους (π.χ. παιδικές χαρές) όσο και τη λειτουργία επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται ότι ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι εν όψει Δεκαπενταύγουστου δίνεται η δυνατότητα παρέμβασης στο ωράριο λειτουργίας νυχτερινών κέντρων και μπαρ, προκειμένου να μπει «φρένο» στη διασπορά κορωνοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στο portnet.gr, ο Δήμος Πόρου την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020 πραγματοποίησε «συμπληρωματικές» απολυμάνσεις σε παιδικές χαρές, ενώ το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πραγματοποίησε τεστ σε όλο προσωπικό του Δήμου.

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στον Πόρο έρχονται σε μια χρονική περίοδο έντονης ανησυχίας για τη διασπορά του ιού στη χώρα. Υπενθυμίζεται ότι ο Σωτήρης Τσιόδρας στην επανεμφάνισή του, έστω και με τη μορφή έκτακτης ενημέρωσης, προειδοποίησε ότι «χρειάζονται μόλις δύο εβδομάδες για να χαθεί ο έλεγχος και ο δείκτης μετάδοσης R να ξεφύγει πολύ πάνω από το 1».

Όσον αφορά τα περιοριστικά μέτρα αποφασίστηκαν τα κάτωθι:  

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α' βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ