Ελλαδα

Χαρδαλιάς σε νέους για κορωνοϊό: Να γίνετε οι μικροί μας ήρωες

Το συγκινητικό μήνυμα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας στην έκτακτη ενημέρωση - «Δεν έχουμε καμία διάθεση τιμωρητική»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μήνυμα Χαρδαλιά στους νέους για τον κορωνοϊό
Μήνυμα Χαρδαλιά στους νέους για τον κορωνοϊό © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Ένα κάλεσμα στους νέους ανθρώπους να συμβάλουν στις προσπάθειες που γίνονται για να περιοριστεί ο κορωνοϊός στην Ελλάδα απηύθυνε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο συγκινητικό του μήνυμα προς τους νέους ανθρώπους, ο Νίκος Χαρδαλιάς τούς κάλεσε να βγουν μπροστά και να γίνουν οι «μικροί ήρωές μας» που θα προστατεύσουν τους ηλικιωμένους.

Κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για τον κορωνοϊό την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, ο Νίκος Χαρδαλιάς πήρε τον λόγο από τον Σωτήρη Τσιόδρα. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είχε μόλις απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το αν τελικά υπάρχει «αντίφαση» στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση στην προσπάθειά της να περιορίσει τη διασπορά του κορωνοϊού ενώ συνεχίζεται το άνοιγμα του Τουρισμού.

Ο κ. Τσιόδρας έστειλε για πολλοστή φορά μήνυμα ενότητας, ξεκαθαρίζοντας ότι σε αυτήν την προσπάθεια δεν υπάρχει «αντίπαλος» και όλοι μαζί δίνουν τη μάχη με τον κορωνοϊό. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η λήψη μέτρων και η άρση τους είναι μια «δυναμική» διαδικασία με συνεχείς αλλαγές ανάλογα με τα εκάστοτε νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Από τη μεριά του ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήγησε: «Από τη μία λέμε για τα πανηγύρια και τα συγκρίνουμε με τα beach bar. Τα πανηγύρια έχουν μια λογική ανωνυμίας, υπάρχει ένα 7μελές συμβούλιο, το οποίο κλείνει μια περιοχή ή έναν χώρο για να κάνει ένα πανηγύρι όπου εκεί δεν υπάρχει κάποιος να συντονίσει, να ελέγξει ή να κρατήσει τα μέτρα. Τα beach bar και τα κέντρα διασκέδασης προφανώς είναι πιο οργανωμένες μονάδες, υπάρχει ιδιοκτησία, υπάρχει διεύθυνση, υπάρχουν οι άνθρωποι που μπορούν να ελεγχθούν. Υπάρχει ένα πρόσωπο. Δεν σημαίνει ότι κλείνουμε τα μάτια σε κάποιους και σε άλλους τους ελέγχουμε. Υπάρχουν ξεκάθαροι όροι -κάτι το οποίο δεν ισχύει για τα πανηγύρια όπου δεν υπάρχει και κάποιος για να επιβάλει τους όρους αυτούς».

Χαρδαλιάς προς νέους για κορωνοϊό: Σας μιλώ και σαν πατέρας - Βγείτε μπροστά

Και στη συνέχεια ο Νίκος Χαρδαλιάς έστειλε μήνυμα στους νέους ανθρώπους να βγουν μπροστά για να μην πάει χαμένη όλη αυτή η προσπάθεια των προηγούμενων μηνών και να μην κινδυνέψουν «οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας».

«Δεν έχουμε καμία διάθεση τιμωρητική. Δεν θέλουμε να ταλαιπωρήσουμε κανέναν, αλλά πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι αυτό το καλοκαίρι πρέπει να είναι τελείως διαφορετικό. Και να σας πω και κάτι -και σας μιλάω από καρδιάς. Υπάρχει κάποιος από εμάς που δεν έχει ζήσει έντονα καλοκαίρι; Αντιλαμβάνομαι πάρα πολύ και τα παιδιά τα νέα, τα οποία νοιώθουν την ανάγκη και αισθάνονται πιο άτρωτοι απέναντι σε οτιδήποτε, βράζει το αίμα τους. Αλλά σε αυτούς απευθύνομαι. Και σαν πατέρας» τόνισε φανερά επηρεασμένος ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Και πρόσθεσε: «Τους ζητώ να συμβάλουμε όλοι. Είναι τα νέα παιδιά που πρέπει να περιφρουρήσουν τα ζητήματα αυτά. Είναι τα νέα παιδιά που θα είναι οι μικροί μας ήρωες στην προσπάθειά μας να προστατέψουμε τους μεγάλους ανθρώπους, αυτούς που έχουν νοσήματα ή μπορούν να κινδυνέψουν, τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας. Είναι εκείνα τα νέα παιδιά που είναι έτοιμα να αντισταθούν σε οτιδήποτε μπορεί να μην τους αρέσει αλλά είναι η ώρα που με την ευθύνη που τους διακρίνει όλα αυτούς τους μήνες να βγουν μπροστά».

«Είναι τα νέα παιδιά που θα κληθούν να ζήσουν σε μια κοινωνία, η οποία θα πρέπει να είναι καλύτερη. Και μέσα από αυτήν την κρίση να βγούμε κερδισμένοι και σαν χώρα και η πατρίδα μας να πάει μπροστά» κατέληξε ο Νίκος Χαρδαλιάς στο συγκινητικό του μήνυμα προς τους νέους ανθρώπους για τον κορωνοϊό.

(Από 40.00 και μετά...)

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό | Χαρδαλιάς - Τσιόδρας

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ