Ελλαδα

Νίκος Χαρδαλιάς για Δεκαπενταύγουστο: Χρειάζεται μεγάλη προσοχή

«Πρέπει να συνεργαστούμε όλοι», το μήνυμά του στους πολίτες κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης με τον Σωτήρη Τσιόδρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Χαρδαλιάς
Νίκος Χαρδαλιάς © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Νίκος Χαρδαλιάς για Δεκαπενταύγουστο: Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και πρέπει να συνεργαστούμε όλοι - Το μήνυμα του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες.

Για τον Δεκαπενταύγουστο και την προσοχή που πρέπει να δείξουν οι πολίτες λόγω κορωνοϊού μίλησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το απόγευμα της Τρίτης 4 Αυγούστου 2020 πραγματοποιήθηκε η έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον Νίκο Χαρδαλιά.

«Δεν βρισκόμαστε στην περίοδο του lockdown ώστε να υπάρχει ανάγκη να είμαστε κάθε απόγευμα εδώ και ελπίζουμε ότι δεν θα προκύψει ξανά αυτή η ανάγκη» ανέφερε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Πολιτική Προστασία και τη Διαχείριση Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς. Και πρόσθεσε: «Αν μας δείτε να ξανακάνουμε καθημερινή ενημέρωση με τον κ. Τσιόδρα, αυτό θα σημάνει ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει ξανά».

Συνεχίζοντας, είπε πως «είμαστε εδώ επειδή υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σε όλους, να περιγράψουμε με σαφήνεια την κατάσταση και τα δεδομένα».

Σημείωσε ακόμη ότι η συγκεκριμένη ενημέρωση θα γίνεται κάθε φορά που κρίνεται ότι υπάρχει λόγος και επισήμανε ότι δεν είμαστε στον Μάρτιο παρόλο που τα κρούσματα έχουν αυξηθεί. Η αύξηση αυτή δεν έχει οδηγήσει σε σημαντική πίεση στο σύστημα υγείας, προσέθεσε.

«Υπάρχουν σημάδια που μας ανησυχούν και θέλουμε να παρουσιάσουμε με σαφήνεια τα δεδομένα. Δεν είμαστε στον Μάρτιο, αλλά την κατάσταση σας την παρουσίασε ο κ. Τσιόδρας. 469 κρούσματα είχαμε την τελευταία εβδομάδα. Εχθρός είναι ο εφησυχασμός. Διατηρούμε καλύτερη εικόνα από άλλες χώρες, αλλά χρειάζεται επαγρύπνηση» ξεκαθάρισε.

Ενημέρωση για τον κορωνοϊό | Χαρδαλιάς - Τσιόδρας

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ