Ελλαδα

Ο Μητσοτάκης συνάντησε τον 13χρονο Δημοσθένη Δεσποτίδη

Τον μαθητή που απέσπασε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης - Τι συζήτησαν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον 13χρονο Δημοσθένη Δεσποτίδη, τον μαθητή που απέσπασε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον 13χρονο Δημοσθένη Δεσποτίδη, τον μαθητή που απέσπασε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης © EUROKINISSI/ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχτηκε τον 13χρονο Δημοσθένη Δεσποτίδη στο Μέγαρο Μαξίμου - Ο μαθητής κέρδισε το πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης.

Μια ξεχωριστή συνάντηση είχε τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 στο Μέγαρο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υποδέχτηκε τον 13χρονο Δημοσθένη Δεσποτίδη.

Ο νεαρός μαθητής, Δημοσθένης Δεσποτίδης, απέσπασε εξαιρετική διάκριση σε πρόσφατο διεθνή διαγωνισμό ποίησης.

«Ηθελα πολύ να σε γνωρίσω. Μας έκανες περήφανους ως χώρα» είπε στον 13χρονο Δημοσθένη Δεσποτίδη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Δημοσθένης Δεσποτίδης απέσπασε το πρώτο βραβείο στον παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης του ιδρύματος «Never Such Innocence», με έδρα το Λονδίνο, με ένα «Ποίημα Έμπνευσης» στην κατηγορία Bonus Strand 75 «A fight for freedom» (ηλικίες 11-14 ετών), έχοντας αφήσει πίσω του 4.000 συμμετοχές από 44 χώρες.

Ωστόσο, όπως ανέφερε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, δεν κατάφερε να παραλάβει ο ίδιος το βραβείο του εξαιτίας των δυσκολιών που επέφερε η πανδημία του κορωνοϊού και η παραλαβή έγινε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Ο 13χρονος εξήγησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι ξεκίνησαν όλα πριν από μερικά χρόνια: «Διάβαζα βιβλία και έκανα περιλήψεις. Εγραφα στιχάκια βάσει γεγονότων της ζωής μου, για φίλους, οικογένεια...» ανέφερε. Και πρόσθεσε: «Κάποιες φορές αυτά είχαν ομοιοκαταληξία, άλλες όχι. Τα κρατούσα πάντα».

Οσον αφορά τη μελλοντική του σταδιοδρομία, ο 13χρονος Δημοσθένης Δεσποτίδης είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως ενδιαφέρεται να ακολουθήσει τον τομέα των Διεθνών Σχέσεων στις προπτυχιακές σπουδές του και να σταδιοδρομήσει στο Διπλωματικό Σώμα. Ο 13χρονος μαθητής σημείωσε, μάλιστα, πως το γεγονός ότι γνωρίζει ήδη τέσσερις γλώσσες θα είναι ένα πρόσθετο προσόν για την επίτευξη αυτού του σκοπού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο 13χρονος Δημοσθένης Δεσποτίδης μίλησαν για τους αγαπημένους τους ποιητές, ενώ ο νεαρός περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθεί για να γράψει κάποιους στίχους: «Οταν μου έρχεται μια ιδέα, τη σημειώνω. Δεν προγραμματίζω κάτι».

«Είναι ώριμη η ματιά σου και μπορώ να σε ενθαρρύνω, προτρέποντας να συνεχίζεις να δίνεις χαρά πρώτα απ' όλα σε εσένα, ανοίγοντας ένα παράθυρο στον δικό σου εσωτερικό κόσμο» κατέληξε ο πρωθυπουργός, με τον 13χρονο Δημοσθένη Δεσποτίδη να εύχεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη να συνεχίσει στην ίδια πορεία.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά ο 13χρονος Δημοσθένης Δεσποτίδης για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός είναι νικητής, καθώς έχει διαχειριστεί εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις με μεγάλη επιτυχία.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ