Ελλαδα

Γάμος στην Αλεξανδρούπολη: 9 επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19

Έγινε απολύμανση στον Ιερό Ναό που τελέστηκε το μυστήριο και στο ξενοδοχείο όπου έγινε η δεξίωση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γάμος στην Αλεξανδρούπολη: Στα 9 έχουν φθάσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού
Γάμος στην Αλεξανδρούπολη: Στα 9 έχουν φθάσει τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού © Pixabay

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 9 κρούσματα κορωνοϊού σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη - Συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών.

Δυσάρεστα είναι τα νέα για τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη, καθώς μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 9 κρούσματα κορωνοϊού.

Ο γάμος στην Αλεξανδρούπολη τελέστηκε το περασμένο Σάββατο 1 Αυγούστου 2020 και ακολούθησε δεξίωση σε ξενοδοχείο.

Την είδηση για τα 9 κρούσματα κορωνοϊού στον γάμο στην Αλεξανδρούπολη επιβεβαίωσε ο διοικητής του νοσοκομείου της πόλης Βαγγέλης Ρούφος, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΕΟΔΥ με αφορμή τα 77 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο e-evros.gr, αναμένονται νεότερα την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, καθώς συνεχίζεται η ιχνηλάτηση των επαφών και γίνονται νέα τεστ για κορωνοϊό σε καλεσμένους και συγγενείς τους.

Οι γιατροί συνιστούν ψυχραιμία, ενώ όλοι οι καλεσμένοι στον γάμο στην Αλεξανδρούπολη ενημερώθηκαν τηλεφωνικά και έχουν λάβει αναλυτικές οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν. Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστό ότι υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού σε γάμο στην Αλεξανδρούπολη, ενεργοποιήθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση νέων φορέων Covid-19. Άμεσα ξεκίνησε η ιχνηλάτηση των επαφών και διενεργήθηκαν τεστ για κορωνοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τα 78 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σειρά μέτρων για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε σε όλους τους γάμους μέχρι τις 15 Αυγούστου 2020 ο συνολικός αριθμός των καλεσμένων να μην ξεπερνά τους 100. Σε αυτήν την απόφαση οδήγησαν μεταξύ άλλων τα πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού σε γάμο στη Θεσσαλονίκη, στην περιοχή των Αμπελοκήπων, καθώς και ο εντοπισμός φορέων Covid-19 σε γάμο στις Σέρρες.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ στον Έβρο, τόσο στον Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης Σωτήρος όπου τελέστηκε το μυστήριο όσο και στο ξενοδοχείο που φιλοξένησε τη δεξίωση μετά τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη έχουν γίνει οι απαραίτητες απολυμάνσεις.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ