Ελλαδα

Πτώση αεροσκάφους στις Σέρρες: Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα

Ο χειριστής έχασε τον έλεγχο, το φτερό του χτύπησε σε δέντρο και ακολούθησε η πτώση

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα στο χωριό Πρώτη Σερρών όταν το πρωί της Δευτέρας ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος έπεσε σε κτίρια.

Ένα μονοκινητήριο αεροσκάφος κατέπεσε στο χωριό Πρώτη Σερρών, το πρωί της Δευτέρας 3 Αυγούστου και από θαύμα δεν υπήρξε κάποιο θύμα από το συμβάν.

Το ατύχημα συνέβη στις 09:25 το πρωί της Δευτέρας, όταν -σύμφωνα με πληροφορίες- ο χειριστής του μονοκινητήριου εκπαιδευτικού αεροσκάφους, που πετούσε για αρκετή ώρα, αρκετά χαμηλά γύρω από το χωριό, χτύπησε με το φτερό του ένα ψηλό δέντρο, με αποτέλεσμα να χάσει τον έλεγχο και να ακολουθήσει η πτώση.

Σέρρες: Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους μέσα σε χωριό © EUROKINISSI

Ο 19χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Σερρών, ενώ ευτυχώς δεν υπήρξαν άλλοι τραυματίες καθώς εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε πολύς κόσμος στην πλατεία.

Το αεροσκάφος παρέσυρε κλαδιά του πλατάνου της πλατείας και σε απόσταση ελάχιστων μέτρων λειτουργούν καφετέριες, ένα σούπερ μάρκετ, ένα φαρμακείο και άλλα καταστήματα.

 

Πτώση αεροσκάφους στις Σέρρες © EUROKINISSI/ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ

Ο δήμαρχος Αμφίπολης Στέργιος Φραστανλής, μιλώντας στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξέφρασε τη χαρά του που ο 19χρονος είναι καλά στην υγεία του και φέρει μόνο κάποια ελαφριά τραύματα, όπως και ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Πτώση αεροσκάφους στις Σέρρες © EUROKINISSI/ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ

Ανέφερε, δε, ότι ο νεαρός χειριστής του μονοκινητήριου αεροσκάφους είναι από την Πρώτη Σερρών και δεν υπάρχει καμιά πρόθεση από την πλευρά του δήμου να αναζητήσουν ευθύνες. Αντίθετα, όπως είπε, θα του παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια εφόσον κριθεί απαραίτητο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ