Ελλαδα

Κορωνοϊός: Σαρωτικοί έλεγχοι σε ΜΜΜ, λιμάνια και νησιά

Αυστηρά πρόστιμα για την μη τήρηση των μέτρων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λιμάνι - Πειραιάς
Λιμάνι - Πειραιάς © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Οι εντατικοί έλεγχοι θα συνεχιστούν για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό

Περισσότερους από 1.000 ελέγχους σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς πραγματοποίησε σήμερα η Τροχαία Αττικής, για μάσκες και υπεράριθμους επιβάτες, σε όλο το λεκανοπέδιο.

Αναλυτικά, από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ, τα συνεργεία της Τροχαίας πραγματοποίησαν συνολικά 1.039 ελέγχους σε ΜΜΜ, βεβαιώνοντας 24 παραβάσεις.

Οι 18 από αυτές αφορούσαν επιβάτες που δεν φορούσαν μάσκες και στους οποίους επιβλήθηκε το πρόστιμο των 150 ευρώ και οι έξι σε λεωφορεία του ΚΤΕΛ με υπεράριθμους επιβάτες, τα οποία ελέγχθηκαν στα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών.

Οι υπεράριθμοι επιβάτες κατέβηκαν από τα λεωφορεία και παράμειναν σε κλειστούς χώρους στα διόδια, απ’ όπου παρελήφθησαν από άλλα λεωφορεία του ΚΤΕΛ.

Εκτεταμένοι έλεγχοι από το Λιμενικό σε επιβάτες

Πρόσθετους ελέγχους στην ακτοπλοΐα ξεκίνησε από σήμερα το Λιμενικό Σώμα - Ελληνική Ακτοφυλακή, τόσο κατά την επιβίβαση και αποβίβαση, όσο και πάνω στα πλοία.

Σε περίπτωση που διαπιστώνονται παραβάσεις των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, θα επιβάλλονται τα ανάλογα πρόστιμα.

Ήδη από σήμερα το πρωί έχουν διαπιστωθεί και έχουν επιβληθεί πρόστιμα σε δεκάδες παραβάσεις.

Σύμφωνα με τα περιοριστικά μετρά από τον ΕΟΔΥ που ισχύουν έως τις 4 Αυγούστου, λόγω του κορωνοϊού, αυτή τη στιγμή ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών στα πλοία της ακτοπλοΐας είναι στο 60% για τα πλοία που δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% για τα πλοία που διαθέτουν καμπίνες. 

Όλοι οι επιβάτες θα πρέπει να βρίσκονται τουλάχιστον μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου καθώς υπάρχει μία διαδικασία που απαιτείται για την επιβίβασή τους όπως η συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου και η θερμομέτρηση.

Επίσης, στα πλοία υπάρχει ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα, ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Έλεγχοι στα νησιά

Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία ύστερα από ελέγχους που διενήργησε στη Μύκονο. Ειδικότερα οι τρεις συλληφθέντες κατηγορούνται για ηχορύπανση και διατάραξη κοινής ησυχίας. Σημειώνεται ότι στη Μύκονο διενεργήθηκαν 19 έλεγχοι, έξι σε μπιτς μπαρ και 13 σε νυχτερινά κέντρα.

Παράλληλα σε 7 ελέγχους που έγιναν στη Νάουσα της Πάρου επιβλήθηκε πρόστιμο σε ένα άτομο για τη μη χρήση μάσκας.

Επίσης έγιναν 15 έλεγχοι στη Σαντορίνη χωρίς να διαπιστωθεί κάποια παράβαση

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ