Ελλαδα

Κορωνοϊός: Μπαίνει όριο στους καλεσμένους σε γάμους-βαφτίσεις

Στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη καλεσμένοι σε γαμήλιο γλέντι βρέθηκαν θετικοί σε Covid-19

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Τι αλλάζει για γάμους και βαφτίσεις - Μπαίνει όριο στον αριθμό ατόμων - Η ανακοίνωση από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Η απόφαση να μπει όριο ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες είναι ένα από τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε η έκτακτη ενημέρωση από τον Νίκο Χαρδαλιά για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για τα 78 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα -εξέλιξη που προκάλεσε συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της χώρας. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μια σειρά από νέα μέτρα για τον κορωνοϊό, με ένα από αυτά να αφορά σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες.

Ειδικότερα, ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για τη διασπορά του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι μπαίνει όριο 100 ατόμων σε τελετές, όπως γάμοι, βαπτίσεις και κηδείες. Η απόφαση αυτή συνδέεται άμεσα με τα όσα συνέβησαν σε δύο γαμήλιες δεξιώσεις στη Θεσσαλονίκη και στις Σέρρες.

Στη Θεσσαλονίκη διαγνώστηκαν 12 άτομα με κορωνοϊό, μεταξύ των οποίων ο γαμπρός, η νύφη και ο DJ, ενώ υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ώρες. Στις Σέρρες επιβεβαιώθηκαν τρία κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των καλεσμένων στον γάμο.

Κορωνοϊός στην Ελλάδα: 78 νέα κρούσματα Covid-19 ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020 © athensvoice.gr/koronoios

Το μέτρο που προβλέπει όριο 100 ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες ισχύει από τις 3 Αυγούστου έως και τις 15 Αυγούστου 2020 και ανάλογα με τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα δεν αποκλείεται να επεκταθεί χρονικά.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ