Ελλαδα

Πυρκαγιές στην Ηλεία: Ανοικτό το ενδεχόμενο του εμπρησμού

Τις τελευταίες ημέρες έχουν εκδηλωθεί αρκετές φωτιές στο νομό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πυρκαγιές στην Ηλεία
Πυρκαγιές στην Ηλεία © EPA/EUROKINISSI/ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ

Πυροσβεστική και Αστυνομία δεν αποκλείουν τον εμπρησμό για τις δασικές πυρκαγιές στην Ηλεία - Όλα τα νεότερα.

Το ενδεχόμενο να συνδέονται με εμπρησμό οι πυρκαγιές στην Ηλεία εξετάζουν το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η ΕΛ.ΑΣ.

Τις τελευταίες ημέρες η μία δασική πυρκαγιά ξεσπά πίσω από την άλλη στην Ηλεία, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να μην προλαβαίνουν να σβήνουν εστίες φωτιάς.

Στην περιοχή βρίσκεται ήδη μιικτό κλιμάκιο, προκειμένου να διερευνήσει τις πυρκαγιές στην Ηλεία που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε χρονικό διάστημα λίγων ωρών. Οι περισσότερες πυρκαγιές ξέσπασαν την ώρα που έπνεαν ισχυροί άνεμοι -γεγονός που σε συνδυασμό με την απόσταση και τον αριθμό, προκαλούν ερωτήματα.

Τις τελευταίες ημέρες έχουν ξεσπάσει φωτιές στην περιοχή Γραμματικό Πύργου Ηλείας, στον Λασιώνα και στην Ωλένη. Η φωτιά στην Ηλεία, στην περιοχή Ωλένη, παραμένει ενεργή, με ισχυρές επίγειες δυνάμεις να επιχειρούν. Επίσης, το βράδυ της Κυριακής 26 Ιουλίου 2020 ξέσπασε φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Καλυβάκια, του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων.

Φωτιά στις Κεχριές Κορινθίας - Παραμένουν δυνάμεις στην περιοχή

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στη δασική φωτιά που εκδηλώθηκε την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις Κεχριές Κορινθίας παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την «περιμετρική της φύλαξη».

Παράλληλα, η φωτιά στην περιοχή Γραμματικό Πύργου Ηλείας είναι οριοθετημένη και επιχειρούν 114 πυροσβέστες, 24 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Συνδρομή παρέχουν, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ