Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Ο νέος ποδηλατόδρομος στη λεωφόρο Νίκης (εικόνες)

Εύκολη και άνετη πρόσβαση για τους ποδηλάτες - Άνοιξε ο χώρος στο πεζοδρόμιο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η λεωφόρος Νίκης στη Θεσσαλονίκη έχει πλέον νέο ποδηλατόδρομο - Δείτε τις εικόνες από τις πρώτες βόλτες με ποδήλατα κατοίκων της πόλης.

Τις πρώτες βόλτες τους έκαναν οι ποδηλάτες στο νέο ποδηλατόδρομο στη λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη.

Οι εργασίες για το νέο ποδηλατόδρομο στη λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκαν, αλλάζοντας την εικόνα σε μια από τις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που δημοσίευσε η EUROKINISSI, ο ποδηλατόδρομος μεταφέρθηκε από το πλακόστρωτο της παλιάς παραλίας Θεσσαλονίκης στη δεξιά λωρίδα της Λεωφόρου Νίκης. «Σήμερα ξεκινάμε κάτι που έπρεπε να γίνει στην πόλη μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε και εναλλακτικά μέσα μετακίνησης πολιτών και επισκεπτών» είχε δηλώσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος πήγε στο εργοτάξιο για να δει από κοντά τις εργασίες.

Η μεταφορά του ποδηλατόδρομου στη δεξιά λωρίδα της λεωφόρου Νίκης άνοιξε τον χώρο στο πεζοδρόμιο, κάνοντας ευκολότερη τη μετακίνηση για τους πεζούς. Ο νέος ποδηλατόδρομος στη δεξιά λωρίδα της λεωφόρου Νίκης έχει δύο λωρίδες, μία για κάθε κατεύθυνση. Σε όλο το μήκος του υπάρχει ειδική διαγράμμιση, ενώ έχουν τοποθετηθεί και ειδικά προστατευτικά διαχωριστικά.

Νέος ποδηλατόδρομος στη λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη: Με ειδική διαγράμμιση και προστατευτικά κατά μήκος της διαδρομής © EUROKINISSI/MOTIONTEAM/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

«Αναγνωρίζω ότι κάποιες μέρες θα υπάρχουν δυσκολίες, ίσως κάποιοι ξεβολευτούν, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται διαφορετικά. Αν θέλουμε να έχουμε μια σύγχρονη πόλη, θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτούς τους κανόνες μετακίνησης. Εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, ώστε η Θεσσαλονίκη να είναι βιώσιμη και να έχει όλα αυτά τα στοιχεία τα οποία διαθέτει μια ευρωπαϊκή μητρόπολη» είχε προσθέσει ο κ. Ζέρβας. για τον νέο ποδηλατόδρομο της Θεσσαλονίκης στη λεωφόρο Νίκης.

«Άνοιξε» ο χώρος στο πεζοδρόμιο τώρα που ο ποδηλατόδρομος «κατέβηκε» στη δεξιά λωρίδα της λεωφόρου Νίκης στη Θεσσαλονίκη - Με δύο λωρίδες για άνετη κίνηση των ποδηλάτων © EUROKINISSI/MOTIONTEAM/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ερωτηθείς, μάλιστα, για το πώς θα διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχουν παρκαρισμένα οχήματα στην αριστερή λωρίδα της λεωφόρου Νίκης, μετατρέποντάς την έτσι σε δρόμο... μονής λωρίδας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης απάντησε ότι ο δήμος σε συνεργασία με την Τροχαία και Δημοτική Αστυνομία θα δώσει τη λύση που πρέπει.

Δείτε τις εικόνες από τον νέο ποδηλατόδρομο στη λεωφόρο Νίκης στη Θεσσαλονίκη:

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ