Ελλαδα

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Θεολόγο Φθιώτιδας

Επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παραμένουν στην περιοχή για τυχόν αναζωπυρώσεις

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φωτιά στον Θεολόγο Φθιώτιδας: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο από τους πυροσβέστες - Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στον Θεολόγο Φθιώτιδας που είχε ξεσπάσει το μεσημέρι της Πέμπτης 16 Ιουλίου 2020.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν και τα δύο πύρινα μέτωπα, να τα οριοθετήσουν και να προχωρήσουν στην κατάσβεσή τους πριν πέσει το σκοτάδι.

Η μάχη με τις φλόγες ήταν πολύωρη στον Θεολόγο Φθιώτιδας και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μεγάλη, καθώς η πυρκαγιά έκαιγε πευκοδάσος, την ώρα που ο άνεμος ήταν δυνατός, δυσχεραίνοντας το έργο της κατάσβεσης. Η Αστυνομία χρειάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία στον επαρχιακό δρόμο Προσκυνάς - Θεολόγος, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από παρακαμπτηρίους. Λίγο πριν από τις 21.30 ο δρόμος άνοιξε και η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε.

«Πρώτο μέλημά μας ήταν να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές. Στη συνέχεια διασφαλίσαμε περιμετρικά τις δύο μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής και εκεί τα καταφέραμε καλά, ώστε να μην κινδυνέψουν ζώα και περιουσίες. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι βοήθησαν σε αυτήν τη δύσκολη μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά» δήλωσε στο LamiaReport o αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Θανάσης Καρακάντζας.

Την επιχείρηση κατάσβεσης ανέλαβαν 40 πυροσβέστες, με 13 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα. Από αέρος επιχείρησαν 1 ελικόπτερο και τέσσερα αεροσκάφη. Η φωτιά στον Θεολόγο Φθιώτιδας δεν απείλησε κατοικημένες περιοχές.

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε drone από τη φωτιά στον Θεολόγο Φθιώτιδας...

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ