Ελλαδα

Δράμα: Αρχαιολογικός θησαυρός στα χέρια 64χρονου

Χιλιάδες νομίσματα και αρχαία αντικείμενα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τα αρχαία νομίσματα και αντικείμενα που βρέθηκαν στη Δραμα
Τα αρχαία νομίσματα και αντικείμενα που βρέθηκαν στη Δραμα(Φωτογραφία: ΕΛ.ΑΣ.)

Ένας 64χρονος στη Δράμα είχε στην κατοχή του πάνω από 5000 αρχαία νομίσματα και δεκάδες αντικείμενα. Συνελήφθη από τη διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης

 Έναν 64χρονο στη Δράμα που κατηγορείται για αρχαιοκαπηλία συνέλαβαν αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. 

Σε βάρος του, σύμφωνα με το grtimes.gr. σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Για την προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». 

Τα αρχαία νομίσματα και αντικείμενα που βρέθηκαν στη Δραμα

Oι αστυνομικοί πραγματοποίησαν οργανωμένη επιχείρηση σε περιοχές της Δράμας, κατά την οποία κατάσχεσαν από το σπίτι του και από τον επαγγελματικό του χώρο, που σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για λογιστικό γραφείο, τα εξής:

5.533 αρχαία νομίσματα που ανάγονται από την εποχή του σιδήρου (9ος αιώνας π.Χ.), αντιπροσωπεύοντας όλες τις εποχές (Αρχαϊκή, Κλασική, Ρωμαϊκή, Ελληνιστική, Βυζαντινή, και Οθωμανική).

drama-arxaia-3.jpg


69 αντικείμενα (δαχτυλίδια, βραχιόλια, αιχμές βέλων, ανθρώπινα ειδώλια, μενταγιόν κ.ά.) που ανάγονται επίσης σε όλες τις προαναφερόμενες εποχές και
αγγείο που χαρακτηρίζεται ως κάνθαρος και ανάγεται στην Ελληνιστική περίοδο (3ος αιώνας π.Χ.).

drama-arxaia-4.jpg

Τα αντικείμενα τέθηκαν υπόψη της αρμόδιας αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δράμας, η οποία ανέφερε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την «Προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Επιπλέον στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν προς περαιτέρω εκτίμηση–αξιολόγηση:

Πλήθος βιβλίων και φύλλων χαρτιού που αφορούσαν σε αρχαία νομίσματα, ηλεκτρονικοί χάρτες τοποθεσιών και λίστες νομισμάτων με αντιστοιχίες τιμών.

Ο άνδρας θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ τα κατασχεθέντα αρχαία νομίσματα και αντικείμενα θα αποσταλούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Δράμας για φύλαξη, εξέταση και τελική αρχαιολογική και εμπορική εκτίμηση.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ