Μουφτής Κομοτηνής για Αγία Σοφία: Φοβάμαι εντάσεις στη Θράκη
Ο Δρ Χαλήλ Τζιχάντ διαφωνεί με την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντάς την «προκλητική»
Ο μουφτής Κομοτηνής εκφράζει φόβους για εντάσεις μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων μετά την απόφαση Ερντογάν να κάνει τζαμί την Αγία Σοφία.
Φοβάται για εντάσεις στη Θράκη ο μουφτής Κομοτηνής μετά την απόφαση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί την Αγία Σοφία.
Ο μουφτής Κομοτηνής Δρ Χαλήλ Τζιχάντ χαρακτήρισε «προκλητική» την απόφαση Ερντογάν για την Αγία Σοφία και δεν απέκλεισε εντάσεις μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη.
Μιλώντας στον Flash 99.4, ο θρησκευτικός ηγέτης των Μουσουλμάνων της Θράκης τόνισε ότι η Αγία Σοφία είναι χριστιανικός ναός που εξυπηρέτησε τους Χριστιανούς για περισσότερα από 1.000 χρόνια. Συγκεκριμένα, ο μουφτής Κομοτηνής ανέφερε κατηγορηματικά ότι η μετατροπή των χριστιανικών ναών σε τζαμιά είναι αντίθετη με τις αρχές του Ισλάμ: «Δεν βρίσκεται στις αρχές του Ισλάμ, ούτε στο Κοράνιο και ούτε οι οπαδοί του προφήτη μετέτρεψαν τις εκκλησίες σε τζαμιά. Αυτό δεν έγινε».
Μάλιστα, έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Χαλίφη Ομάρ, ο οποίος εισέβαλε στην Παλαιστίνη. «Όταν ο Σωφρόνιος, ο σεβασμιότατος Χριστιανός Ορθόδοξος, του έδειξε ότι μπορεί να κάνει την προσευχή του μέσα στον ναό, αυτός αντέδρασε και βγήκε έξω, και έκανε την προσευχή του έξω, για να μην παρεξηγηθεί η εικόνα αυτή, να κάνει, δηλαδή, ο χαλίφης Ομάρ την προσευχή του μέσα στον ναό. Για να μην παρεξηγηθεί, να μην υπάρχει αναταραχή και να μην υπάρχει πρόκληση προς τους Χριστιανούς» εξήγησε ο μουφτής Κομοτηνής.
Μουφτής Κομοτηνής για Αγία Σοφία: Η απόφαση Ερντογάν μόνο μίσος θα φέρει
Και επανέλαβε ότι φοβάται μήπως η εξέλιξη αυτή με την Αγία Σοφία προκαλέσει εντάσεις μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων στη Θράκη.
«Εμείς εδώ στην Ελλάδα, βέβαια, ζούμε σε αυτήν τη δημοκρατική χώρα, εδώ στην περιοχή μας τα τζαμιά μας είναι ανοιχτά και καθημερινά κάνουμε τις προσευχές, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αλλά με αυτήν την απόφαση εγώ φοβάμαι ότι στο μέλλον θα υπάρχει ανάμεσα στους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους μίσος από εδώ και πέρα. Δεν ήταν σωστή αυτή η απόφαση» τόνισε
Ο μουφτής Κομοτηνής εκτίμησε, επίσης, ότι έπρεπε να παραμείνει μουσείο η Αγία Σοφία, υπογραμμίζοντας: «Αφού είναι και καταγραμμένο στην κατάσταση της UNESCO, είναι παγκόσμια κληρονομιά. Από εκεί και πέρα αυτή η απόφαση δεν μας φέρνει τίποτα άλλο, εκτός από μίσος. Είναι μια προκλητική απόφαση».
«Πρέπει ο καθένας να σέβεται τη θρησκεία των άλλων και να υπάρχει μια αρμονική συμβίωση και έτσι πρέπει να συνεχίζεται αυτή η ζωή» κατέληξε ο μουφτής Κομοτηνής για την Αγία Σοφία.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προσωρινός πρόεδρος αναλαμβάνει ο Παύλος Ασλανίδης
Οι αγρότες ανοίγουν το τελωνείο Προμαχώνα μετά τη σύσκεψη της Πανελλαδικής Επιτροπής
Κρίσιμες ημερομηνίες για αντικατάσταση παλαιών διπλωμάτων και νέοι κανόνες ανανέωσης από το 2026
ΥΠΠΟ: Προστασία και ανάδειξη αρχαιοτήτων στο ιστορικό κτήριο της οδού Τριπόδων 32
Η πρώτη ελληνική Belh@rra συναντήθηκε με το «Αιγαίον» στη Μεσόγειο
Τι υποστήριξε ο 16χρος που κατηγορείται για τον φονικό ξυλοδαρμό 17χρονου
Πράξη ύψιστης αλληλεγγύης η δωρεά οργάνων
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Την παραίτησή του υπέβαλλε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γιώργος Σαουνάτσος
Σε εξέλιξη κινητοποιήσεις στη Βόρεια Ελλάδα – Ανοιχτά τα τελωνεία, αναμένονται αποφάσεις
«Η περιοχή παρουσιάζει δύο χαρακτηριστικά»
Θα αποφασιστεί η έκδοσή του
Αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης της καρναβαλικής περιόδου
Ελέγχοι σε οικισμούς, παράνομες συνδέσεις ρεύματος και κατασχέσεις όπλων
Τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.