Ελλαδα

Κορωνοϊός - Λύματα: Δειγματοληψίες σε όλη την Κεντρική Μακεδονία

Διευρύνονται οι έλεγχοι μετά τα ανησυχητικά ευρήματα στη Θεσσαλονίκη - Φόβοι ότι έχουν αυξηθεί οι ασυμπτωματικοί φορείς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
koronoios-limata-kentriki-makedonia.jpg
© Pixabay

Το πρόγραμμα παρακολούθησης στα λύματα για κορωνοϊό επεκτείνεται σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία - Εντείνεται η ανησυχία για τους ασυμπτωματικούς.

Σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία θα επεκταθεί το πρόγραμμα παρακολούθησης του κορωνοϊού στα λύματα, το οποίο υλοποιείται στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.

Προς την κατεύθυνση αυτή συνεργάζονται η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η ΕΥΑΘ.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά τα ανησυχητικά ευρήματα στα λύματα της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα οποία είναι πολύ πιθανό να έχουν αυξηθεί οι ασυμπτωματικοί φορείς κορωνοϊού. Στόχος της συνεργασίας των τριών φορέων είναι να επεκταθεί το πρόγραμμα παρακολούθησης του κορωνοϊού στα λύματα, από το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με τη λήψη δειγμάτων από βιολογικούς καθαρισμούς και δομές εποπτευόμενες από την Περιφέρεια.

Στο πρόγραμμα παρακολούθησης του κορωνοϊού στα λύματα, το οποίο επεκτείνεται σε ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία, η έμφαση θα δοθεί το επόμενο χρονικό διάστημα στους τουριστικούς προορισμούς και στις ξενοδοχειακές μονάδες.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ