Ελλαδα

Θερινές εκπτώσεις: Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Τι θα πρέπει να εφαρμόσουν οι καταστηματάρχες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις
Θερινές εκπτώσεις © EUROKINISSI/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Οι θερινές εκπτώσεις των εμπορικών καταστημάτων ξεκίνησαν χθες, Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020 - Ποια Κυριακή θα λειτουργήσουν.

Ξεκίνησαν χθες, Δευτέρα 13 Ιουλίου, οι θερινές εκπτώσεις στα καταστήματα για φέτος, με χιλιάδες καταναλωτές ήδη να έχουν κάνει τα πρώτα του ψώνια. Οι ειδικά διαμορφωμένες τιμές θα υπάρχουν μέχρι και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου ενώ θα ισχύσουν και νέα ωράρια για κάθε κατάστημα.

Η λειτουργία των καταστημάτων κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, τα καταστήματα θα πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένες πρακτικές κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, ώστε να διευκολύνουν και τους καταναλωτές. Μεταξύ άλλων, οι καταστηματάρχες θα πρέπει να εφαρμόσουν τα εξής:

  • Υποχρεωτική αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.
  • Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των προς πώληση ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από ... % έως ... %»).
  • Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Η Κυριακή που τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν  

Κατά τη διάρκεια των θερινών εκπτώσεων, τα καταστήματα θα λειτουργήσουν την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, με τον Εμπορικο Σύλλογο Αθηνών να έχει προτείνει για τη συγκεκριμένη ημέρα, ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Ωστόσο, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα εφαρμόζουν σε ορισμένες περιπτώσεις ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 20:00.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ