- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Πώς τα 3 εκατ. ευρώ του Χούρυ κατέληξαν στο ταμείο του Documento
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα»
Όλη η διαδρομή που έκαναν τα τρία εκατομμύρια ευρώ του Χούρυ μέχρι να καταλήξουν τελικά στο ταμείο του Documento.
Την πορεία των τριών εκατομμυρίων ευρώ του Χούρυ μέχρι αυτά να καταλήξουν στα ταμεία του Documento, περιγράφει η εφημερίδα «Τα Νέα», σε άρθρο του Γιώργου Παπαχρήστου για την υπόθεση Καλογρίτσα.
«Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που διαθέτω», αναφέρει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστου, «τα δανεικά της οικογένειας Χούρυ προς τον Καλογρίτσα έφτασαν με έμβασμα ύψους 3 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα Αττικής με αποστολέα κλάδο της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας της οικογένειας CCC. H εταιρεία ονομάζεται Consultants Construction Engineering Products, έχει έδρα το Άμπου Ντάμπι και τα χρήματα στην εταιρεία Ι. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΑΕ μεταφέρθηκαν μέσω της διεθνούς τράπεζας HSBC στις 29 Αυγούστου 2016», αναφέρει το δημοσίευμα.
«Νωρίτερα, δύο μήνες ακριβώς, στις 29 Ιουνίου 2016 συνεδριάζει εκτάκτως η τριμελής επιτροπή δανειοδοτήσεων της Τράπεζας Αττικής την οποία αποτελούν οι κ.κ. Αντωνόπουλος, Πρωτονοτάριος και Περτσινίδης. Ο πρώτος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, οι άλλοι δύο μετέχουν της διοικήσεως και αποφασίζουν να χρηματοδοτήσουν με δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ τις εταιρείες συμφερόντων Χρ. Καλογρίτσα, Τοξότης και Νίκη. Η πρώτη λαμβάνει 9 εκατ. δάνειο και η δεύτερη 6. Η πιστοληπτική ικανότητα των δύο εταιρειών είναι κάτω του μηδενός, τα δάνεια παρέχονται με άνωθεν εντολή, προφανέστατα χωρίς εχέγγυο», προσθέτει ο Γιώργος Παπαχρήστος.
«Μόλις παίρνει το δάνειο ο Χρήστος Καλογρίτσας δημιουργεί την Ι. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΑΕ με σκοπό την εξασφάλιση τηλεοπτικής άδειας. Η εταιρεία έχει μετοχικό κεφάλαιο 8 εκατ. ευρώ όπως απαιτεί ο νόμος Παππά. Στη συνέχεια ακολουθεί μια πληρωμή 5,5 εκατ. ευρώ στη ΔΟΥ Νέας Σμύρνης για βεβαιωμένες οφειλές και πρόστιμα από το παρελθόν στον Γιάννη-Βλαδίμηρο Καλογρίτσα.
»Με την άφιξη του εμβάσματος από την HSBC το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας Ι. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΑΕ φτάνει στα 11,3 εκατ. ευρώ, ποσό που μειώνεται στις 3 Οκτωβρίου κατά 3 εκατ. ευρώ επειδή η εταιρεία μετέχει στη διαγωνιστική διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.
»Το σχήμα έχει στο παλμαρέ του την έκδοση μιας φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, του γνωστού Documento, και το ομώνυμο site, πλην όμως η εκδοτική προσπάθεια έχει ζημιές και ως εκ τούτου δύσκολα περπατάει. Τον μήνα Φεβρουάριο του 2017 ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας αποχωρεί από τη Media Doc AE παραιτούμενος κάθε αξίωσης υπέρ του συμ-μετόχου του Βαξεβάνη. Το ταμείο της εταιρείας -παρά τις χαμηλές κυκλοφοριακές πτήσεις της εφημερίδας- φέρεται να διαθέτει εκείνη την περίοδο ακόμη 5 εκατ. ευρώ, τα 3 των Χούρυ και 2 από το υπόλοιπο του δανείου».
Σχετικά με την αναφορά περί κυπριακού «αριθμού» στα e-mail με τα οποία συνεννοούνται ο Φουάντ Χούρυ και ο Καλογρίτσας, «γίνεται σαφές ότι ο Χρήστος Καλογρίτσας διαθέτει έναν τουλάχιστον λογαριασμό στην Κύπρο. Πληροφορίες που έχω στη διάθεσή μου, από έγκυρες πηγές, αναφέρουν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ξεκίνησε ήδη τις έρευνες για να διαπιστωθεί τι κινήσεις έχουν γίνει μέσω του λογαριασμού αυτού και προς ποιους, φυσικά πρόσωπα ή εταιρείες.
»Πληροφορίες από άλλες πηγές αναφέρουν ότι θα διερευνηθεί ειδικότερα, μέσω δικαστικής συνδρομής, αν πρόκειται για λογαριασμό τον οποίο διαχειριζόταν ο γνωστός Κύπριος δικηγόρος κύριος Αρτεμίου, του τριγώνου Αρτεμίου-Παππάς-Βενεζουέλα», αναφέρεται στο ρεπορτάζ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.