Ελλαδα

Novartis: Η Τουλουπάκη αθωώνει τον σύζυγο Ράικου

Το σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελένη Τουλουπάκη
Ελένη Τουλουπάκη © ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καμία εμπλοκή δεν προκύπτει για τον σύζυγο της Ελένη Ράικου για την υπόθεση υπερσυνταγογραφήσεων της Novartis - «Συνταγογραφούσε σύμφωνα με τους κανόνες».

Δεν προκύπτει εμπλοκή για τον σύζυγο της Ελένης Ράικου σε σχέση με την υπόθεση υπερσυνταγογραφήσεων φαρμάκων της Novartis ή άλλων φαρμακευτικών εταιρειών, σύμφωνα με το αποτέλεσμα της επιπλέον έρευνας που έστειλε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Novartis, η Ελένη Τουλουπακη, στο πλαίσιο του ελέγχου δαπανών υγείας φορέων κοινωνικής ασφάλισης του ΕΟΠΥ.

Στη καρτέλα ελέγχου για τον σύζυγο της κυρίας Ράικου, με ημερομηνία, 12 Φεβρουαρίου 2020, επισημαίνει ότι ελέγχθηκε για τα έτη 2013 εως και 2017 και προέκυψε ότι «συνταγογραφούσε σύμφωνα με τους κανόνες αναγράφοντας την δραστική ουσία του φαρμάκου και ποτέ την εμπορική ονομασία». Τονίζεται δε ότι «από τον έλεγχο των εμβασμάτων προκύπτει πως ο ιατρός Κ.Λ., έλαβε από τη NOVARTIS δύο εμβάσματα συνολικού ποσού 2.020,00 ευρώ».

Μάλιστα σημειώνεται ότι για τα πέντε έτη ελέγχου είχε συνταγογραφήσει μόλις 5 φάρμακα της εταιρείας Novartis και όλες οι συνταγές κρίθηκαν αληθείς και επιβεβλημένες. Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν στην Βουλή μετά από αίτημα του Βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής και μέλους της προανακριτικής Βασίλη Κεγκέρογλου.

H κ. Τουλουπάκη, πριν λίγες εβδομάδες, είχε στείλει κι άλλο έγγραφο με τα αποτελέσματα άλλης έρευνας για τον σύζυγο της κ. Ράικου, σύμφωνα με την οποία κατηγορείτο για υπερσυνταγογράφηση συμπληρωμάτων διατροφής. 

Το έγγραφο
Το έγγραφο

Γεωργιάδης: Αποδεικνύεται η ανηθικότητα της κας Τουλουπάκη

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε τη συγκεκριμένη εξέλιξη γράφοντας στο Twitter: «Η ανηθικότητα της κας Τουλουπάκη αποδεικνύεται από τον τρόπο που φέρθηκε στην κα Ρά iκου. Έστειλε στη Βουλή μετά Βαΐων και Κλάδων πόρισμα εναντίον του συζύγου της, για Συμπληρώματα, απέκρυψε όμως ότι ήταν αθώος για τη Novartis που ερευνούσε η Επιτροπή».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ