Ελλαδα

Κορωνοϊός: Τουρίστρια θετική κυκλοφορούσε στην Κρήτη για 3 ημέρες

Δεν είχε γνωστοποιήσει στην Αστυνομία το ξενοδοχείο στο οποίο θα διέμενε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επί τρεις ημέρες κυκλοφορούσε στην Κρήτη μία τουρίστρια από τη Ρουμανία που είχε διαγνωσθεί με κορωνοϊό - Έκρυψε από την αστυνομία τον ακριβή τόπο διαμονής της.

Συναγερμός έχει σημάνει στην Κρήτη, με τουρίστρια από τη Ρουμανία που βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό να κυκλοφορεί κανονικά επί τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του cretapost.gr η γυναίκα έφτασε στο νησί μέσω του αεροδρομίου του Ηρακλείου όπου και υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Στη συνέχεια, της δόθηκε -όπως ορίζει το πρωτόκολλο- η οδηγία να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο της και να παραμείνει εκεί για 24 ώρες μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα. Το ξενοδοχείο που είχε κλείσει τις διακοπές της, ωστόσο, δεν είχε ανοίξει, με αποτέλεσμα το τουριστικό γραφείο να της κλείνει δωμάτιο σε άλλο.

Η ίδια, όμως, δεν γνωστοποίησε στις αρχές το σωστό ξενοδοχείο και έτσι μετά το πέρας των 24 ωρών, δεν την εντόπισαν για να της ανακοινώσουν ότι είναι φορέας κορωνοϊού.

Όταν τελικά βρήκαν σε ποιο ξενοδοχείο διαμένει, εκείνη δεν ήταν εκεί αφού προτίμησε να εξερευνήσει το νησί όπως είχε αρχικά κανονίσει.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ