Ελλαδα

Νέες αποκαλύψεις για Παππά από τον Καλογρίτσα

Εικονική σύμβαση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του White House»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Χρήστος Καλογρίτσας δίνει νέα στοιχεία για τον Νίκο Παππά - Εικονική σύμβαση 3 εκατομμυρίων ευρώ για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο «φως» για τον Νίκο Παππά. Μετά το ηχητικό που κατέθεσε η πλευρά του επιχειρηματία, Σάμπυ Μιωνή, με τις συνομιλίες που είχε με τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Καλογρίτσας, δημοσιοποιεί νέα στοιχεία.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα της Κυριακής, ο Χρήστος Καλογρίτσας υποστηρίζει ότι η σύμβαση ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ που έκανε με την εταιρεία λιβανέζικων συμφερόντων CCC ήταν εικονική και ότι τα χρήματα δόθηκαν ως προκαταβολή στην εταιρεία του προκειμένου να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016.

Οι αποκαλύψεις έγιναν κατά τη διάρκεια μιας αγωγής η οποία εκδικάστηκε την Τετάρτη, 1 Ιουλίου, στο Πρωτοδικείο Αθηνών, όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Η αγωγή αφορούσε την αστική διαφορά της πολυεθνικής κατασκευαστικής εταιρείας Al Ghandi & Consolidated Contractors International Company llc (CCC) με την εταιρεία «Τοξότης» του Χρήστου Καλογρίτσα.

Η λιβανέζικη εταιρεία έχει προσφύγει κατά του Έλληνα εργολάβου απαιτώντας την πληρωμή 3 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε προκαταβολή που έλαβε η εταιρεία «Τοξότης» ως υπεργολάβος, για ένα mall που έχτιζε η CCC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα αρνείται το χρέος και υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα πήρε η εταιρεία «Τοξότης» «υπό τον συντονισμό, την εποπτεία και καθοδήγηση του White House». Οταν ρωτήθηκαν οι δικηγόροι Καλογρίτσα ποιο είναι το περίφημο «White House», η απάντησή τους ήταν αποκαλυπτική: «Oταν λέμε "White House" εννοούμε το Μέγαρο Μαξίμου και τον Νίκο Παππά».

Μάλιστα, όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο Καλογρίτσας ήταν παρών στην δικαστική αίθουσα.

ΣΥΡΙΖΑ: Εμείς κόψαμε τον Καλογρίτσα από την αδειοδότηση των καναλιών

«Ο κ. Καλογρίτσας προσπαθεί να μετατρέψει σε πολιτικό θέμα μια αστική του διαφορά, ένα ακόμη ανεξόφλητο χρέος προς τρίτους, υπό τις οδηγίες του συνηγόρου του κ. Λοβέρδου ο οποίος διώκεται για την υπόθεση Nοβάρτις» σχολιάζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Καλογρίτσας κόπηκε από την αδειοδότηση καναλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς δεν μπόρεσε να καταβάλει το τίμημα που προβλεπόταν. Τα λοιπά επιχειρηματικά του ζητήματα δεν τα γνωρίζουμε. Ας ερωτηθεί ο κ. Θεοδωρικάκος με τον οποίο είναι συνέταιρος», συνεχίζει η ανακοίνωση του κόμματος.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ