Ελλαδα

Πέτσας: Περισσότερα τεστ κορωνοϊού όσο προχωρά ο Ιούλιος

«Κάθε μέρα γίνονται περίπου 6.000 τεστ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τεστ για τον κορωνοϊό
Τεστ για τον κορωνοϊό ©EUROKINNISSI

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, διαβεβαίωσε ότι τα τεστ για τον κορωνοϊό θα αυξηθούν μέσα στον Ιούλιο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε ότι «επιδίωξη είναι να γίνονται περισσότερα τεστ κορωνοϊού, όσο προχωρά ο Ιούλιος και αυξάνεται ο αριθμός των αφίξεων. Παράλληλα, ο κ. Πέτσας είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι «κάθε μέρα γίνονται περίπου 6.000 τεστ στις συνολικά 30 πύλες εισόδου της χώρας μας».

«Δεν κάνουμε έναν απλό δειγματοληπτικό έλεγχο. Τα τεστ είναι στοχευμένα. Έχουν ανάλυση κινδύνου και γι’ αυτό ζητάμε από τους επισκέπτες μας να συμπληρώνουν το ειδικό έντυπο που δίνει τη διαδρομή τους ώστε να μπορεί να γίνεται σωστή ιχνηλάτηση και να βάζουμε στο σύστημα τα κρούσματα που είναι τα πιο επικίνδυνα», σημείωσε.  

Σε ό,τι αφορά στην περίφημη λίστα με τα μέσα ενημέρωσης, στα οποία διοχετεύθηκαν τα ποσά για την καμπάνια κατά του κορωνοϊού «Μένουμε Σπίτι», ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι είναι θέμα λίγων 24ωρων να δημοσιοποιηθεί με πλήρη διαφάνεια. Τόνισε δε ότι ο ποιοτικός και ποσοτικός έλεγχος έχει ολοκληρωθεί, έχουν αποσταλεί τα στοιχεία στο υπουργείο Οικονομικών κι οι πληρωμές έχουν ολοκληρωθεί.

«Όταν μου πουν από το υπουργείο Οικονομικών, θα τη δώσω στη δημοσιότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ