- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Προσγειώθηκε στη Ρόδο τσάρτερ της TUI από Σουηδία παρά την απαγόρευση μέχρι τις 15 Ιουλίου.
Παρά την απαγόρευση τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Ιουλίου, τσάρτερ της TUI από Σουηδία προσγειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, 2 Ιουλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου. Συγκεκριμένα,η πτήση τσάρτερ της TUI από τη Στοκχόλμη προσγειώθηκε λίγο μετά τις 4:30 στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου
Θυμίζουμε, ωστόσο, πως υπάρχει απαγόρευση για ταξίδια από και προς Βρετανία, Τουρκία και Σουηδία, τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Ιουλίου.
Η NOTAM (Ειδοποίηση προς Αεροπόρους), που εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), είναι ξεκάθαρη, καθώς αναφέρει: «Επεκτείνεται μέχρι την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020 και ώρα 23:59 η αναστολή όλων των πτήσεων μετακίνησης επιβατών από και προς την Ελλάδα με το Ηνωμένο Βασίλειο, την Τουρκία και τη Σουηδία».
Η πτήση έφτασε στη Ρόδο με δημοσιογράφους και εκπροσώπους της ταξιδιωτικής εταιρείας TUI, με στόχο τη διαφήμιση και την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Ωστόσο, σύμφωνα με το MEGA, στο αεροπλάνο επέβαιναν και τουρίστες από τη Σουηδία που ήρθαν στη Ρόδο για διακοπές και για τους οποίους δεν προβλέπεται ειδική άδεια. Μάλιστα το ρεπορτάζ αναφέρει ότι δεν είχαν ιδέα για την απαγόρευση πτήσεων από τη Σουηδία.
Θεοχάρης: «Είναι μια πτήση με ειδική άδεια»
Παρέμβαση για το ζήτημα πραγματοποίησε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, που ανέφερε ότι η πτήση είχε ειδική άδεια. «Τεστάρονται ήδη όλοι από την πτήση και δεν υπάρχει ζήτημα ασφάλειας. Πράγματι ένα μεγάλο μέρος της πτήσης, περίπου 30% με 40% είναι δημοσιογράφοι και στελέχη της TUI που έρχονται για να δουν πώς λειτουργούν τα πράγματα, ώστε να προωθηθεί ο τουρισμός», είπε στο MEGA.
Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, δόθηκε ειδική άδεια, για λόγους προώθησης της χώρας, μετά από συνεννόηση των ελληνικών αρχών με τη σουηδική πρεσβεία.
«Δεν απαγορεύεται σε κανένα τουρίστα να έρθει από την Σουηδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο. Δεν κάνουμε διακρίσεις με βάση την εθνικότητα. Αυτό που απαγορεύεται είναι η απευθείας πτήση. Αν έρθουν από άλλη χώρα επιτρέπεται», υποστήριξε ο υπουργός Τουρισμού.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.