Ελλαδα

Πάτρα: Έφθασαν στο λιμάνι οι πρώτοι τουρίστες

Μέχρι το βράδυ αναμένεται να φθάσουν ακτοπλοϊκώς, περίπου 1.500 ταξιδιώτες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ
ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ©EUROKINNISSI/

Έφτασε στο λιμάνι της Πάτρας το πρώτο πλοίο με τουρίστες στη μετά-κορωνοϊό εποχή.

Έφθασαν σήμερα το μεσημέρι, 2 Ιουλίου, στο λιμάνι της Πάτρας οι πρώτοι τουρίστες, έπειτα από περίπου τρεισήμισι μήνες που ήταν κλειστό για τους επιβάτες, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το πρώτο πλοίο από την Ιταλία κατέπλευσε στο λιμάνι της Πάτρας περίπου στη 1:00 μετά το μεσημέρι και έπειτα από περίπου μία ώρα έδεσαν δύο ακόμη πλοία από την γειτονική χώρα, μεταφέροντας εκατοντάδες επιβάτες που επέλεξαν την Ελλάδα για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Επίσης, με τα τρία πλοία έφθασαν στην Πάτρα και Έλληνες, οι οποίοι δεν μπορούσαν μέχρι τώρα να ταξιδέψουν.

Τόσο στις προβλήτες του λιμανιού, όσο και στις πύλες εξόδου υπήρχαν κλιμάκια του Λιμενικού και του ΕΟΔΥ. 

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας βρίσκονταν στις προβλήτες του λιμανιού και ήλεγχε τους μοναδικούς αριθμούς barcode των οδηγών αυτοκινήτων και φορτηγών, καθώς και των επιβατών οι οποίοι ήδη είχαν συμπληρώσει το σχετικό έντυπο.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προχωρούσε σε δεκάδες δειγματοληπτικούς ελέγχους για κορωνοϊό, ενώ παράλληλα εφαρμόζονταν όσα προβλέπονται από το σχετικό πρωτόκολλο.

Μετά τους ελέγχους οι ταξιδιώτες μπορούσαν να φύγουν για τον προορισμό των διακοπών τους, ενώ το Λιμενικό είχε λάβει μέτρα στον χερσαίο χώρο της λιμενικής ζώνης, ώστε να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα, αφού αρκετά ήταν και τα φορτηγά που έφθασαν στην Πάτρα με τα πλοία.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες είχαν έλθει από την Ιταλία, ενώ αρκετοί ήταν και οι αυτοί που είχαν έλθει από την Γαλλία και άλλες χώρες της Ευρώπης.

Μάλιστα, πολλοί εξ αυτών ταξιδεύουν με δικά τους μεταφορικά μέσα, δηλαδή τροχόσπιτα, ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και δίκυκλες μηχανές, όπως δύο Έλληνες που έφθασαν εποχούμενοι από την Μ. Βρετανία.

Περνώντας από την πύλη εξόδου του λιμανιού, οι ταξιδιώτες δήλωναν ασφαλείς που βρίσκονταν στην Ελλάδα, για αυτό άλλωστε όπως επεσήμαιναν, την επέλεξαν για τις διακοπές τους.

Οι περιοχές της χώρας όπου θα περάσουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους είναι τα νησιά, όπως η Κρήτη και νησιά του Ιονίου, αλλά και η ενδοχώρα, με προορισμούς σε Πελοπόννησο, Αττική κά. 

Μέχρι το βράδυ αναμένεται να έχουν καταπλεύσει στο λιμάνι της Πάτρας συνολικά επτά επιβατικά οχηματαγωγά πλοία, μεταφέροντας περίπου 1.500 επιβάτες.

Το πλοίο με τους τουρίστες που έφτασε στην Πάτρα
Το πλοίο με τους τουρίστες που έφτασε στην Πάτρα ©EUROKINNISSI

Σε δηλώσεις του, ο ναυτιλιακός πράκτορας, Αντώνης Κουνάβης, ανέφερε ότι "όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, δηλαδή ΕΟΔΥ, Λιμεναρχείο και Οργανισμός Λιμένος, αλλά και εμείς, οι εκπρόσωποι των ναυτιλιακών εταιριών, δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας, με στόχο να διαφυλάξουμε την δημόσια υγεία και να προστατεύσουμε το τουριστικό μας προϊόν. 

Όσον αφορά τις αφίξεις ταξιδιωτών το επόμενο χρονικό διάστημα, ο Αντώνης Κουνάβης είπε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία να στείλει η χώρα μας ασφαλή μηνύματα στο εξωτερικό και ότι λαμβάνει όλα τα μέτρα προστασίας», διότι αυτό, όπως εξήγησε, «θα είναι το καλύτερο πλεονέκτημα για την συνέχεια της τουριστικής κίνησης».

Οι πρώτοι τουρίστες στο λιμάνι της Πάτρας
Οι πρώτοι τουρίστες στο λιμάνι της Πάτρας ©EUROKINNISSI

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ