Ελλαδα

Τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη βάζουν «λουκέτο» μετά από 85 χρόνια

Την απόφαση ανακοίνωσε στους καθηγητές η διεύθυνση του σχολείου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη
Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη ©Facebook/Νέα Γενιά Ζηρίδη

Τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη μετά από 85 χρόνια λειτουργίας βάζουν «λουκέτο» λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Μετά από 85 χρόνια ένα από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά σχολεία της χώρας, τα Εκπαιδευτήρια Ζηρίδη που πλέον είναι γνωστά ως «Νέα Γενιά Ζηρίδη» ετοιμάζονται να βάλουν «λουκέτο» λόγω οικονομικών προβλημάτων, όπως αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ».Το ιδιωτικό σχολείο που εμπνεύστηκε τη δεκαετία του 30' ο φιλόλογος, Γεώργιος Ζηρίδης, και έχει έδρα τα Σπάτα, δεν θα λειτουργήσει το νέο διδακτικό έτος. Σύμφωνα με πληροφορίες, την απόφαση αυτή ανακοίνωσε η διεύθυνση του σχολείου σε συνάντηση που είχε με το διδακτικό προσωπικό. 

Οπως αναφέρουν «Τα Νέα», το σχολείο ανακοίνωσε ότι δεν κάνει νέες εγγραφές μαθητών και ειδοποιεί τους γονείς των μαθητών που έχουν ήδη εγγραφεί για τη χρονιά 2020-2021 ότι τελικά η συνεργασία δεν θα προχωρήσει και, επομένως, πρέπει να αναζητήσουν νέο σχολείο. Η μόνη υπηρεσία των εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη που θα συνεχίσει να λειτουργεί θα είναι το διοικητικό τμήμα, προκειμένου να κλείσουν οι εκκρεμείς -οικονομικές και όχι μόνο- υποθέσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το σχολείο ξεκίνησε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα το 2004, οπότε και άρχισε να καθυστερεί πληρωμές προς τράπεζες, δημόσιο καθώς και, στη συνέχεια, προς ασφαλιστικά ταμεία. Επιπλέον, το 2017 έχασε σε πλειστηριασμό τις εγκαταστάσεις του στα Σπάτα, που είχαν εγκαινιαστεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Σημαντικές, όπως προκύπτει, ήταν οι οφειλές των εκπαιδευτηρίων Ζηρίδη και προς τους εργαζόμενους. Λίγες ημέρες προτού ανακοινωθεί το «λουκέτο», ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Ν. Αττικής «Ο Βύρων», κατήγγειλε ότι τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» οφείλουν «μισθούς μηνών στους εργαζόμενους», τονίζοντας πως δεν έχουν ακόμα λάβει τους μισθούς Απριλίου και Μαΐου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα υψηλά δάνεια για την κατασκευή του υπερσύγχρονου σχολείου στα Σπάτα, ήταν ο βασικός παράγοντας των οικονομικών προβλημάτων.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ