ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ: Από σήμερα 30/6 οι αιτήσεις στην Εργάνη
Για τη μείωση του χρόνου εργασίας των εργαζομένων - Διευκρινίσεις ζητούν οι επιχειρήσεις
Το πρόγραμμα ΣΥΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ παρέχει την δυνατότητα στους εργοδότες να μειώνουν τον χρόνο εβδομαδιαίας εργασίας των μισθωτών μέχρι και 50%, καταβάλλοντας αντίστοιχα μειωμένο μισθό.
Από σήμερα 30 Ιουνίου 2020, μετά την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαπενθημέρου εφαρμογής του μηχανισμού ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, θα μπορεί πλέον από τις επιχειρήσεις να δέχεται την υποβολή του αθροίσματος των συμβατικών ωρών/ μήνα καθώς και την προαναγγελία μεσοσταθμικής μείωσης ωρών εργασίας/ μήνα.
Το πρόγραμμα ΣΥΝ - ΕΡΓΑΣΙΑ παρέχει την δυνατότητα στους εργοδότες να μειώνουν τον χρόνο εβδομαδιαίας εργασίας των μισθωτών μέχρι και 50%, καταβάλλοντας αντίστοιχα μειωμένο μισθό.
Για τον χρόνο που οι μισθωτοί δεν εργάζονται, το κράτος θα καταβάλλει οικονομική ενίσχυση σε ποσοστό 60% επί των χαμένων καθαρών αποδοχών.
Η πληρωμή των εργαζομένων που θα ενταχθούν στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», καταβάλλεται εντός του πρώτου δεκαημέρου κάθε επόμενου μήνα εφαρμογής του Μηχανισμού.
Ωστόσο πολλές επιχειρήσεις ζητούν διευκρινίσεις από το υπουργείο Εργασίας σε ότι αφορά τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ καθώς δεν έχουν δοθεί διευκρινίσεις για το πως θα γίνει η μείωση του ωραρίου εργασίας ως 50%.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες αναμένονται διευκρινίσεις αν η μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας αφορά μόνο μείωση ημερήσιων ωρών εργασίας ή αφορά και ημέρες καθώς υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι που εργάζονται με βάρδιες και δεν μπορεί να γίνει μείωση του ημερήσιου ωραρίου.
Ειδικότερα οι επιχειρήσεις ζητούν η μείωση του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας να μην αφορά το ημερήσιο ωράριο αλλά να μπορούν οι εργοδότες να μειώσουν για παράδειγμα το 50% των ωρών εργασίας με την δυνατότητα οι εργαζόμενοι να μην εργάζονται όλες τις ήμερες.
Έτσι η διευκρινιστική απόφαση του υπουργείου Εργασίας θα ορίζει αν αφορά αποκλειστικά τον εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας μέσω του ημερήσιου ωραρίου ή αν αφορά γενικότερα τον μέσο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί το Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα δεν εορτάζονται την ίδια ημερομηνία
24ωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας, Δομή Φιλοξενίας και τηλεφωνικής γραμμής
Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Παρά την επιρροή και τη δύναμη που συγκέντρωνε, διατηρούσε χαμηλό προφίλ μέχρι τέλους
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη σπουδαία ηθοποιό του κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Αναλυτική πρόγνωση από την EMY
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γιατρούς και υγειονομικούς σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Το βίντεο - αφιέρωμα της εταιρίας παραγωγής για την αείμνηστη ηθοποιό
Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ τα δημοσιεύματα για χειροπέδες σε καθηγητές εντός σχολείου
Τροχαίο στο 44,5ο χλμ προς Κόρινθο – Τραυματίστηκε οδηγός βαν, επί τόπου Τροχαία και Πυροσβεστική
Ένα χρόνο πριν η σπουδαία ηθοποιός είχε μιλήσει μέσα από το Γηροκομείο Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.