Ελλαδα

Βατόπουλος: Ο ιός θα επανακάμψει αλλά δεν θα χρειαστεί lockdown

«Το παιχνίδι παίζεται στην πρόληψη»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δεδομένη θεωρεί την επανάκαμψη του κορωνοϊού στη χώρα μας ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, χωρίς ωστόσο να πιστεύει πως το lockdown θα είναι απαραίτητο.

Για το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού και την πιθανή εξάπλωσή του μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως «ο ιός θα επανακάμψει, αλλά δε θα έχουμε την κατάσταση του Μαρτίου» ενώ υπογράμμισε πως παρά την ύπαρξη κρουσμάτων, δεν θα χρειαστεί ξανά να γίνει ένα γενικευμένο lockdown.

Ερωτηθείς για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο κ. Βατόπουλος σημείωσε πως «είναι ένα στοίχημα οι αντοχές του, παρά το γεγονός πως έχουν γίνει προσπάθειες για να ενισχυθεί με την προσθήκη κλινών ΜΕΘ».

Όπως σχολίασε «το παιχνίδι παίζεται στην πρόληψη». Αυτή άλλωστε είναι και η προσέγγιση που πρέπει, σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο, «να ακολουθηθεί και με την έναρξη των πτήσεων εξωτερικού από την 1η Ιουλίου, οπότε και θα εισρεύσουν στη χώρα μας ξένοι τουρίστες».

«Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και ο ΕΟΔΥ έχουν δημιουργήσει ένα σύστημα παρακολούθησης των εισαγόμενων κρουσμάτων. Αυτό που απαιτείται για την αντιμετώπιση του ιού είναι η γρήγορη ιχνηλάτηση και η γρήγορη απομόνωση», υπογράμμισε. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ