Ελλαδα

Βανδάλισαν το γκράφιτι για τον Τζορτζ Φλόιντ στο Μεταξουργείο

Τι είχε δηλώσει στην A.V. ο δημιουργός του έργου, street artist Hambas

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γκράφιτι Τζορτζ Φλόιντ
Έριξαν μπογιές στο γκράφιτι για τον Τζορτζ Φλόιντ © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Βανδάλισαν με μπογιές το γκράφιτι για τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ στο Μεταξουργείο. Ο street artist Hambas είχε μιλήσει στην ATHENS VOICE για το έργο του.

Άγνωστοι βανδάλισαν το γκράφιτι που επιμελήθηκε ο street artist Hambas για να τιμήσει τη μνήμη του μαύρου Αμερικανού πολίτη Τζορτζ Φλόιντ που έχασε τη ζωή του παραδομένος στη βία τεσσάρων λευκών αστυνομικών στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι άγνωστοι πέταξαν μπογιές στο έργο του καλλιτέχνη.

Ο street artist Hambas, ο οποίος είχε γίνει ευρύτερα γνωστός με το έργο του σε τοίχο σχολείου για τα θύματα της πυρκαγιάς στο Μάτι, είχε μιλήσει στην ATHENS VOICE για το γκράφιτι με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Έχω ζωγραφίσει ξανά παιδιά διαφορετικής φυλής, όπως παιδιά της Αφρικής, παιδιά της Νότιας Αμερικής. Τα έχω ζωγραφίσει σε σχολεία, αλλά και στο Χαμόγελο του Παιδιού όπου ζουν πολλά Ελληνοαφρικανάκια προσπαθώντας να περάσω το μήνυμα της ισότητας κάθε φυλής. Η περίπτωση του Τζορτζ Φλόιντ με συγκίνησε ιδιαίτερα και σκέφτηκα ότι επιτέλους κάτι πρέπει να κάνουμε γι’ αυτή τουλάχιστον εδώ στην Ελλάδα που προλαβαίνουμε να περάσουμε ένα μήνυμα λόγω και των μεταναστευτικών θεμάτων . Δυστυχώς στις ΗΠΑ, ακόμη και μετά από έναν Αφροαμερικανό πρόεδρο (σ.σ. Μπαράκ Ομπάμα) εξακολουθεί να υπάρχει ρατσισμός σε βάρος της αφροαμερικανικής κοινότητας. Ένας ρατσισμός που έχει διαμορφώσει την κουλτούρα της Αμερικής  Μέσα στην άσχημη αυτήν περίοδο με τον κορωνοϊό ίσως μάθουμε να θεωρούμε ίσους όλους τους ανθρώπους και να τους δώσουμε ίδια δικαιώματα». 

hambas-.jpg
Το γκράφιτι μετά τον βανδαλισμό © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Η τοιχογραφία πριν τον βανδαλισμό 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ