Ελλαδα

«Δεν είναι αθώοι» - Παρέμβαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ξεκίνησε εκ νέου η ακροαματική διαδικασία μετά τη διακοπή λόγω κορωνοϊού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δίκη της Χρυσής Αυγής
Συμβολική παρέμβαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Άρχισε εκ νέου η δίκη της Χρυσής Αυγής με μια συμβολική παρέμβαση εντός του Εφετείου Αθηνών.

Με μια συμβολική κίνηση άρχισε εκ νέου στο Εφετείο Αθηνών η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία είχε διακοπεί λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό.

Έξω από το Εφετείο πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση, ενώ με την είσοδο στην αίθουσα τα μέλη της εκστρατείας «Δεν είναι Αθώοι» προχώρησαν σε μία συμβολική κίνηση όταν σηκώθηκαν όρθιοι με τα λευκά χαρτιά στα χέρια.  Η εν λόγω κίνηση ήταν μία απάντηση στην απαλλακτική πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου η οποία στις 18 Δεκεμβρίου, πρότεινε την απαλλαγή του Νίκου Μιχαλολιάκου, αρχηγού της οργάνωσης, καθώς και όλων των άλλων κατηγορουμένων πλην του Γιώργου Ρουπακιά, φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

xrysi-avgi-2.jpg
Μέλη της καμπάνιας «Δεν είναι αθώοι» © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ


Υπενθυμίζεται ότι το σκεπτικό ήταν ότι τα περιστατικά στα οποία στηρίχθηκε η κατηγορία δεν ήταν απόρροια κεντρικού σχεδιασμού, αλλά «μεμονωμένα».  

xrysi-avgi-3.jpg
Η δίκη είχε διακοπεί λόγω κορωνοϊού © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Σύμφωνα με την πρόταση, η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση με την έννοια του άρθρου 187 ΠΚ, αλλά πολιτικό κόμμα, ορισμένοι φίλοι, ή έστω μέλη, του οποίου παρεκτράπηκαν, εν αγνοία, περίπου, της ηγεσίας.  

Εκκρεμούν οι αγορεύσεις της υπεράσπισης στο κομμάτι που αφορούν την εγκληματική οργάνωση και η έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ