- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Σύλληψη 46χρονου αλλοδαπού που κατηγορείται ως ηγετικό στέλεχος κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών.
Ενας 46χρονος Ρουμάνος συνελήφθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στα Σεπόλια και τις Αχαρνές, κατηγορούμενος για πλαστογραφία, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και για κατοχή ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων. Σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την κατ' επάγγελμα και από κερδοσκοπία παράνομη προώθηση μεταναστών.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο φερόμενος ως δράστης κατάρτιζε και διακινούσε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που προορίζονταν για την παράνομη διευκόλυνση εξόδου από την Ελλάδα υπηκόων τρίτων χωρών. Για τον σκοπό αυτό, είχε εγκαταστήσει σε σπίτι εργαστήριο πλαστογραφίας αποτελούμενο από κατάλληλο εξοπλισμό.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο αλλοδαπός ετοίμαζε σημαντική ποσότητα πλαστών εγγράφων, κυρίως ρουμανικών δελτίων ταυτότητας, προκειμένου να τα διαθέσει προς πώληση για την παράνομη προώθηση μεταναστών. Σημειώνεται, ότι για κάθε δελτίο ταυτότητας αποκόμιζε χρηματικό όφελος που κυμαινόταν από 300 έως 500 ευρώ, ανάλογα με την ποσότητα.
Για την διακίνηση των εγγράφων χρησιμοποιούσε διαδικτυακές εφαρμογές ώστε να αποστέλλει στους συνεργούς του φωτογραφίες των εγγράφων που διέθετε προς πώληση. Από την αστυνομική έρευνα στην οικία - εργαστήριο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων: 17 δελτία ταυτότητας Ρουμανίας και άλλα 18 ημιτελή, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, σαρωτής-εκτυπωτής και καταστροφέας εγγράφων.
Σημειώνεται, ότι ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, ενώ οδηγήθηκε στους αρμόδιους εισαγγελείς.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.