Ελλαδα

Ψευτογιατρός: Η αποκαλυπτική μαρτυρία ενός πατέρα

Πώς προσέγγιζε τα θύματά του, τι υποσχόταν και το λάθος που οδήγησε στη σύλληψη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπόθεση με τον απατεώνα γιατρό
Νέες αποκαλύψεις στην υπόθεση με τον απατεώνα γιατρό © Photo by Marcelo Leal on Unsplash

Γονιός που έχασε το παιδί του αποκαλύπτει πώς δρούσε ο «δήθεν» γιατρός που μοίραζε ελπίδες σε καρκινοπαθείς.

Έως και 45 άτομα εξαπατήθηκαν από τον «γιατρό» που φέρεται να κυκλοφορούσε με το όνομα Νίκος Κοντός και μοίραζε ελπίδες σε καρκινοπαθείς αποσκοπώντας στο προσωπικό κέρδος. Ο 47χρονος, ο οποίος προσποιούταν τον γιατρό, φέρεται να ευθύνεται για τον θάνατο τριών ανθρώπων: ενός 76χρονου και δύο παιδιών 14 και 16 ετών από τις Σέρρες και την Κω αντίστοιχα.

Ο πατέρας ενός των εκ των δύο παιδιών, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Open TV για πώς τους προσέγγισε ο 47χρονος, για τα ψέματα που τους είπε, κάνοντας τους να πιστέψουν ότι μπορούσε να τους θεραπεύσει. «Μας τον είχαν συστήσει μέσω εκκλησίας. Από εκεί έγινε η γνωριμία. Η αλήθεια είναι ότι τον πιστέψαμε. Πρώτον συστήθηκε με τεράστιες σπουδές από την Αμερική, τη Νέα Υόρκη. Έχει και προφίλ στο Linkedin», είπε ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων του γιατρού «μαϊμού» και πρόσθεσε: «Μας είπε ότι ήταν στην κλινική που νοσηλεύθηκε ο Σουμάχερ μετά το ατύχημά του. Ακόμη ήταν με μεγάλες προσωπικότητες της χώρας που πήγαιναν εκεί για καλλωπισμό και για διάφορες θεραπείες. Δεν έψαχνα εναλλακτική θεραπεία. Είχαμε τους γιατρούς μας. Μας παρουσιάστηκε σαν γιατρός. Μας είπε ότι είναι γιατρός στο Παίδων και ότι έχει την ειδικότητα του παιδονευροχειρούργου, του παιδοογκολόγου, ο οποίος έχει ασχοληθεί με το θέμα. Μας είπε ακόμη ότι η θεραπεία είναι ένα βήμα πριν πάρει έγκριση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Φαρμάκων».

Στη συνέχεια, ο πατέρας υποστήριξε ότι ο αυτοαποκαλούμενος γιατρός είπε πως έπρεπε να αλλάξει την θεραπεία. «Άλλαξε τη θεραπεία. Εκεί που το παιδί έπαιρνε μία θεραπεία, μας είπε ότι είναι άχρηστη και θα παίρνει τη δική μου, με διάφορα σκευάσματα και σας υπόσχομαι πλήρη ίαση» πρόσθεσε ο πατέρας του θύματος. «Δεν ξέραμε τι χορηγούσε στο παιδί. Τα παρασκευάσματα ήταν στην Ελβετία. Από εκεί έρχονταν. Οι συναντήσεις μας γίνονταν σε μεγάλα διαγνωστικά κέντρα των Αθηνών. Μας έκλεινε ραντεβού για να κάνουμε μαγνητική. Τον ζητούσαν άλλοι γιατροί και όταν συζητούσαν με συναδέλφους τους έλεγαν ότι δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν», συνέχισε.

Η δράση στα μοναστήρια

Σύμφωνα με τις έρευνες της Αστυνομίας ο εν λόγω κατηγορούμενος εντόπιζε τα θύματά του σε εκκλησίες και μοναστήρια. Εμφανιζόταν ως άνθρωπος της εκκλησίας και υποσχόταν θεραπεία με διάφορες «μεθόδους». Φέρεται να ήταν τόσο πειστικός ώστε είχε καταφέρει να παραπλανήσει ακόμη και γιατρούς πως είναι συνάδελφός τους. Ωστόσο, από ένα λάθος του, αποκαλύφθηκε η απάτη.

Η όλη απάτη αποκαλύφθηκε όταν ένας γιατρός πήγε μαζί του για ένα χειρουργείο που είχε αναλάβει. Ο γιατρός που ήταν μαζί του στο χειρουργείο, πρόσεξε πως δεν ήξερε πως να αποστειρώσει τα χέρια του και αυτό φαίνεται πως του κίνησε υποψίες. Ο «γιατρός» που είχε δημιουργήσει μία καλοστημένη απάτη, έμενε σε ένα σπίτι «φρούριο» έχοντας βγάλει πολλά χρήματα εξαπατώντας τα θύματά του. Φέρεται να είχε μάλιστα για συνεργό τη σύζυγό του, η οποία παρουσιαζόταν ως γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Ο κατηγορούμενος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στον ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακίνηση ναρκωτικών, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος και απάτη, ενώ φέρεται να κατηγορείται και για άλλες απάτες, μεταξύ των οποίων και εις βάρος ενός επιχειρηματία, από τον οποίο απέσπασε το ποσό των 55 εκατ. ευρώ.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ